'Hypnosen': deze droogkomische satire kijk je nu in de bioscoop of op Picl

'Hypnosen': deze droogkomische satire kijk je nu in de bioscoop of op Picl

Droge satire waarin een hypnosetherapie tot amusante gevolgen leidt als een millennial-stel tijdens een trainingsweekeinde hun startup moet pitchen.

Sinds eind april en op Picl kunnen we opnieuw genieten van een mooie arthouse-titel uit het hoge Noorden: Hypnosen van Ernst De Geer. Deze Zweeds-Noorse productie heeft sinds juli vorig jaar een zeer succesvolle tour op de filmfestivals gehad en begint nu aan zijn doorstart als reguliere bioscoopfilm.

Liefhebbers van Scandinavische cinema zullen ongetwijfeld hoofdrolspeler Herbert Nordrum herkennen die drie jaar terug doorbrak met zijn ijzersterke optreden in het fantastische The Worst Person in the World van Joachim Trier.

Plot
Het ondernemersstel André en Vera wil de wereld veroveren met een internationale App die zich richt op de gezondheid van vrouwen. Voordat ze hun startup presenteren aan potentiële investeerders, volgen ze een intensief trainingsprogramma waarin ondernemersgoeroe Julian leert hoe startups goed en effectief kunnen pitchen.

Een dag voor het trainingsweekend, ondergaat Vera een hypnosesessie in een poging om haar rookverslaving te overwinnen. Ze voelt zich daarna sociaal minder geremd en tijdens het trainingsweekeinde leidt dit tot amusante gevolgen en hun ingestudeerde pitch ontspoort volledig.

Zelfreflectief
In de trailer zien we dat deze briljante tragikomedie een (pijnlijke) weerspiegeling van het hedendaagse bedrijfsleven gaat worden.


Hypnosen is sinds eind april te zien in een filmhuis bij jou in de buurt of op Picl.

NieuwsFilm