'Les Misérables'-regisseur nu terug in bioscoop met nieuwe bikkelhard drama

'Les Misérables'-regisseur nu terug in bioscoop met nieuwe bikkelhard drama

Opnieuw een opruiend, dieppersoonlijk en krachtig politiek verhaal van een gemeenschap die worstelt zijn plaats te vinden in de maatschappij.

Ladj Ly's Les Misérables, niet te verwarren met Les Misérables, sloeg in 2019 in als een bom. Met zijn heftige debuutfilm wist Ly gelijk een Oscar-nominatie voor Best International Feature Film in de wacht te slepen.

De Academy Award-nominatie bleef dit keer uit, maar zijn nieuwe, tweede langspeler, Les Indésirables is minstens zo'n sterke film. De twee films behandelen dezelfde thema's, maar kunnen zeker los van elkaar bekeken worden.

Plot
Na de plotselinge dood van de burgemeester wordt Pierre, een idealistische jonge dokter, aangesteld om hem te vervangen. Hij is van plan het beleid van zijn voorganger, die ervan droomde de orde in de volksbuurt te herstellen, voort te zetten.

Haby, een jonge vrouw die in een van de vervallen torenflats onder Pierres gezag woont, wil niet dat haar familie uit de buurt wordt verdreven waar ze opgroeide.

Intens
In de trailer zien we dat dit opnieuw een opruiend, diep, persoonlijk en krachtig politiek verhaal is van een gemeenschap die worstelt zijn plaats te vinden in de maatschappij.


Les Indésirables is vanaf 28 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair