Eerste recensies 'Ghostbusters: Frozen Empire': top of flop?

Eerste recensies 'Ghostbusters: Frozen Empire': top of flop?

De nieuwste 'Ghostbusters' film wordt middelmatig ontvangen door critici.

40 jaar na de eerste Ghostbusters verschijnt binnenkort alweer het vijfde deel, Ghostbusters: Frozen Empire. De oude en de nieuwe Ghostbusters komen samen om de wereld te redden van een nieuwe ijstijd. Lopen de critici warm voor de nieuwe film of laat Frozen Empire de recensenten ijskoud?

De eerste recensies zijn inmiddels binnen en de critici noemen het een aardig vervolg op Ghostbusters: Afterlife. Volgens de critici is de film redelijk vermakelijk en vol met nostalgie voor fans van het origineel. Maar de film wordt belemmerd door een te grote hoeveelheid aan personages en een te serieuze toon .

46% positief
Op recensiesite Rotten Tomatoes scoort de film van regisseur Gil Kenan een middelmatige 46% positieve recensies. "Deze franchise leeft nog steeds in het verleden," schrijft een recensent. "Frozen Empire is een rommeltje van te veel lagen en personages", schrijft een andere.

In Ghostbusters: Frozen Empire keert de Spengler familie terug naar New York om samen te werken met de originele Ghostbusters. Samen moeten ze een kwade kracht stoppen die de hele wereld wil bevriezen.

Cast
Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson keren terug als het oorspronkelijke Ghostbusters team. De cast van Ghostbusters: Afterlife, bestaande uit Paul Rudd, Carrie Coon, McKenna Grace en Finn Wolfhard, keert ook terug.



Ghostbusters: Frozen Empire gaat dit weekend in première in Noord-Amerika. In Nederland verschijnt de film op 4 april in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair