Legendarische stuntman Grant Page komt te overlijden

Legendarische stuntman Grant Page komt te overlijden

De Australiër, die meewerkte aan films als 'Mad Max' en 'The Man from Hong Kong', was 85.

De legendarische Australische stuntman Grant Page is overleden. De auto waarin hij zat kwam afgelopen donderdag in botsing met een boom. Page was 85 jaar oud.

Volgens zijn zoon was Page nog "zeer gemotiveerd" en "gelukkig" en maakte hij volop plannen voor nieuwe projecten. Page was een legende in de Australische filmwereld, zowel als stuntman als stuntcoördinator.

Sprong over een auto
Zo verzorgde hij bijvoorbeeld de stunts in succesvolle films als Mad Max en The Man from Hong Kong. Zijn bekendste stunt kwam op TV, toen hij over een rijdende auto heen sprong (zie hieronder).

Page acteerde zelf ook soms. In de film Road Games (1981) met Jamie Lee Curtis speelde hij een moordenaar. De film is de favoriete Australische film van bekende regisseur Quentin Tarantino.

Documentaire
In 2008 verscheen de documentaire Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation!, over de Australische exploitatiecinema van de vorige eeuw. Ook Page komt daarin voor.


Filmmaker Brian Trenchard-Smith (The Man From Hong Kong) beschrijft Page in de documentaire als "de man die je erbij haalt om de auto's te ontwijken, in brand van de klif te glijden, in het water te springen en tegen de haai te vechten."

NieuwsFilm

meest populair