De dochter van Ron Howard (A Beautiful Mind) vindt haar eigen weg in Hollywood: van 'The Village' tot 'Jurassic World'

De dochter van Ron Howard (A Beautiful Mind) vindt haar eigen weg in Hollywood: van 'The Village' tot 'Jurassic World'

Bryce Dallas Howard heeft haar eigen mooie carrière opgebouwd als acteur en regisseur.

Ron Howard is een grote naam in de filmwereld. Hij begon als kindsterretje in onder andere The Andy Griffith Show en groeide uit tot een geweldige regisseur die heel wat grote films heeft geregisseerd zoals Apollo 13 en A Beautiful Mind. Hij won in zijn carrière al 2 Oscars, 4 Emmy Awards, 2 Golden Globe Awards en een Grammy. Zijn dochter Bryce Dallas Howard was ook gemaakt voor het scherm en heeft intussen ook een mooie carrière opgebouwd.

Howard studeerde aan de Tisch School of the Arts van de New York University, maar vertrok in 2002 om rollen op Broadway te spelen. Ze studeerde pas af in 2020. Haar eerste rollen waren allemaal kleine achtergrondrollen in films van onder andere haar vader. Zo is ze heel even te zien in Parenthood, Apollo 13, How the Grinch Stole Christmas en A Beautiful Mind, allemaal geregisseerd door haar vader.

Eerste grote rol
Terwijl ze Rosalind speelde in een theaterproductie van As You Like It op Broadway in 2003, trok Howard de aandacht van regisseur M. Night Shyamalan, die haar castte als een blind meisje in de thriller The Village (2004). Dit zou haar eerste grote rol zijn in een film, maar niet haar laatste.

Ze verzekerde later ook de hoofdrol in Shyamalan's fantasiefilm Lady in the Water uit 2006. Datzelfde jaar hernam Howard haar rol als Rosalind, dit keer voor de filmversie van As You Like It, geregisseerd door Kenneth Branagh. Haar optreden leverde haar een nominatie op voor een Golden Globe Award.

Eerste blockbuster
In 2007 schitterde Howard in haar eerste blockbuster, waarin ze Gwen Stacy vertolkte in Spider-Man 3. Howard beschreef zichzelf als een grote fan van de franchise en deed uitgebreid onderzoek om zich voor te bereiden op de rol. Zo begon ze stripboeken te lezen en verfde ze haar haar in het blond voor de rol. Howard voerde veel van haar eigen stunts uit tijdens het filmen, niet wetende dat ze enkele maanden zwanger was.


Sindsdien heeft ze in heel wat blockbusters gespeeld. In 2009 verscheen ze als Kate Connor in de actiefilm Terminator: Salvation en in 2010 was ze te zien als de vampier Victoria in de derde Twilight-film The Twilight Saga: Eclipse. Deze rollen, samen met haar rollen in 50/50 (2011) en The Help (2011), maakten haar nog meer bekend.

Grote ster
Howard's carrière bleef maar groeien en ze werd een grote ster met haar rol als Claire Dearing in de succesvolle Jurassic World-trilogie. Ze speelde ook een boswachter in de avonturenfilm Pete's Dragon (2016); Sheila Dwight, de moeder van Elton John, in de biografische film Rocketman (2019); en sprak de stem in van Yaddle in een aflevering van Tales of the Jedi (2022).


Onlangs was ze nog naast Henry Cavill te zien in de actiefilm Argylle en er zijn twee projecten die nu in productie zijn waarin Howard te zien zal zijn. Er is de komediefilm Deep Cover, waarin ze te zien zal zijn naast Orlando Bloom en Nick Mohammed, en er is de serie Witch Mountain, die een remake is van de succesvolle Disney-filmfranchise.

Regisseren
Net als haar vader is Howard ook beginnen regisseren. Zo regisseerde ze de documentaire Dads uit 2019, de eerste film die ze heeft geregisseerd. Ze heeft sindsdien ook afleveringen geregisseerd van de Star Wars-series The Mandalorian en The Book of Boba Fett.


Naast de serie Witch Mountain waarvan Disney een remake zal maken en waarin Howard zal spelen, is de studio ook een remake aan het ontwikkelen van zijn sciencefiction live-actionfilm Flight of the Navigator uit 1986 met een vrouwelijke hoofdrol, een project dat Howard zal regisseren en produceren.

NieuwsFilm

meest populair