Er komt een horrorfilm over deze viral Willy Wonka-slechterik

Er komt een horrorfilm over deze viral Willy Wonka-slechterik

Schotse studio Kaledonia Pictures begint al snel met de productie van de film.

Het is dé viral sensatie van 2024 geworden. De Willy Wonka Experience in Glasgow, niet geaffilieerd met de film Wonka maar wel erop gebaseerd, lokte bezoekers met fantastische posters maar bleek een desastreuze ervaring te zijn.

Bezoekers arriveerden bij de Experience en troffen daar een vrijwel lege loods aan, met haastig in elkaar geklungeld decor en medewerkers die amper waren voorbereid op de personages die ze moesten spelen. Eén van die personages krijgt nu een horrorfilm.

The Unknown
Kaledonia Pictures, een Schots productiebedrijf, heeft een film aangekondigd gebaseerd op het personage The Unknown uit de Willy Wonka Experience. Dat personage, dat niet in Wonka of het originele boek zit, draagt een zwarte mantel en een zilver masker.

De film "volgt een bekende illustrator en zijn vrouw die worden achtervolgd door de tragische dood van hun zoon Charlie. Wanhopig om aan hun verdriet te ontsnappen, verlaat het stel de wereld achter zich en gaat naar de afgelegen Schotse Hooglanden, waar hen een onkenbaar kwaad te wachten staat."

Horrorspin
Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat een personage uit een verhaal voor kinderen een horror-adaptatie krijgt. Vorig jaar gooide de film Winnie the Pooh: Blood and Honey nog hoge ogen, en eerder vandaag zagen we foto's van de Bambi-horrorfilm Bampire.


The Unknown wordt op dit moment al voorbereid om zo snel mogelijk in productie te gaan. Kaledonia Pictures heeft ook aangekondigd dat de film een release moet krijgen vóór het einde van dit jaar. Over de cast en crew zijn er nog geen details bekend.

NieuwsFilm

meest populair