'Skyfall' en '1917'-regisseur gaat The Beatles een groots filmuniversum geven

'Skyfall' en '1917'-regisseur gaat The Beatles een groots filmuniversum geven

Dat zien we met rivalen The Rolling Stones nog niet zo 1-2-3 gebeuren...

Sony Pictures Entertainment werkt samen met bekroond regisseur Sam Mendes (American Beauty, Road to Perdition, Skyfall, 1917) om een serie van vier speelfilms over rockband The Beatles te maken.

Elk lid van de band zal te zien zijn in zijn eigen biopic, waarbij de verhalen uiteindelijk met elkaar verweven zijn. Mendes zal alle vier de projecten regisseren, telkens vanuit het perspectief van één aparte Beatle.

Marvel Cinematic Universe
De vier onderling verbonden titels hebben het gevoel van een "gedeeld universum à la het Marvel Cinematic Universe", maar Sony gaat niet teveel op die terminologie leunen.

Hun laatste poging tot een gedeeld 'Spiderman'-universum met Madame Web flopte onlangs nog aan de bioscoopkassa's, ironisch genoeg verslagen door een muziekbiopic (Bob Marley: One Love).

Niet zonder slag of stoot
Apple Corps controleert de muziekrechten, maar de projecten hadden behoorlijk wat voeten in de aarde, aangezien ook Paul McCartney, Ringo Starr en de families van wijlen John Lennon en George Harrison aan boord moesten krijgen om de serie werkelijkheid te laten worden.



NieuwsFilm

meest populair