"Het is net M3GAN op steroïden": Kathryn Newton over de vampierdansscène in 'Abigail'

"Het is net M3GAN op steroïden": Kathryn Newton over de vampierdansscène in 'Abigail'

De actrice wordt door de ballerina meegenomen in haar helse dans

De actrice is dit weekend te zien in horrorkomedie Lisa Frankenstein en tijdens de promotie-interviews hiervoor kon Kathyrn Newton het niet bedwingen om wat te vertellen over haar volgende genrerol.

Newton is in april weer in de bioscoop te zien in de horrorfilm Abigail. In een interview met Collider gaf de actrice een klein kijkje achter de schermen en vertelde ze over de dansscène, waarvan je een klein deel in de trailer kan zien.

Ballerina
Abigail, voorheen getiteld Dracula's Daughter gaat over een groep potentiële criminelen die de 12-jarige ballerina-dochter van een machtig figuur uit de onderwereld heeft ontvoerd.

Het enige wat ze moeten doen is het meisje, genaamd Abigail voor 24 uur in de gaten houden in een afgelegen en afgesloten landhuis om zo het losgeld van 50 miljoen dollar binnen te harken.

Slachtoffers
Maar Abigail is niet een normaal onschuldig klein meisje. De slachtofferrol wordt omgedraaid en de ontvoerders worden één voor één aangevallen door de ballerina en/of meegenomen in haar helse dans.



Zo wordt Newton ook meegenomen door de ballerina in de scène: "Er is iets in de film waarin ik dans, en in het script duurde het ongeveer niet zo lang. Het was zoiets als: 'Dit bla, bla, bla, en ze danst.' Ik zeg: 'Oké.' En ik werkte aan een dans en ik schoot iets van twee minuten op mijn telefoon, zodat ze (regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett) er hopelijk vijf seconden van konden kiezen."

Onverwacht
"Maar ze hebben er een geheel van gemaakt. Het is een hele zaak. Het is net M3GAN op steroïden, en dat had ik niet verwacht," aldus Newton.

NieuwsFilm

meest populair