'Rocky'-icoon Carl Weathers overleden: uit welke films en series ken je hem nog meer?

'Rocky'-icoon Carl Weathers overleden: uit welke films en series ken je hem nog meer?

De laatste jaren was Carl Weathers vooral bekend van de Disney+-serie The Mandalorian.

Gisteren werd bekend dat Carl Weathers is overleden op 76-jarige leeftijd. De acteur overleed afgelopen vrijdag vredig tijdens zijn slaap. Dit maakte zijn familie bekend in een officieel bericht.

Weathers is vooral bekend van zijn rol als Apollo Creed in de Rocky-filmreeks. Hij was te zien in de eerste vier films, totdat zijn personage in Rocky IV (1985) dood wordt geslagen in de ring. Apollo Creed was de inspiratiebron voor de vervolgreeks Creed waarin Michael B. Jordan Creeds zoon Adonis Creed speelt.

Bekend acteur
Weathers is overigens van meer films en series bekend. Zo speelde hij de hoofdrol in Action Jackson en belangrijke bijrollen in Predator en de komedie Happy Gilmore.

Op televisie dook hij op in series als In the Heat of the Night, Street Justice, The Shield, Arrested Development, Chicago Justice en het meest recent in de Star Wars-serie The Mandalorian ,waarin hij te zien is als het personage Greef Carga.

Regisseur
Weathers stond ook regelmatig als regisseur achter de camera. De afgelopen jaren regisseerde hij afleveringen van series als Hawaii Five-0, Law & Order, Chicago Med en The Mandalorian.


Op de IMDb staan geen nieuwe films of series vermeld, dus het lijkt er niet op dat er nog producties met Weathers gaan verschijnen.

Reactie Sylvester Stallone
Hieronder zie je een video waarin Sylvester Stallone zijn reactie geeft op het overlijden van zijn oud-collega. Gevolgd door een reactie van Star Wars, Arnold Schwarzenegger en Adam Sandler







NieuwsFilm

meest populair