Michael Jackson-film vindt zijn moeder in actrice Nia Long

Michael Jackson-film vindt zijn moeder in actrice Nia Long

Nia Long en Colman Domingo spelen de ouders van The King of Pop.

De aankomende biopic over Michael Jackson heeft een nieuwe acteur aan de cast toegevoegd. Nia Long (The Best Man, Big Momma's House) gaat Katherine Jackson, de moeder van The King of Pop, spelen.

The cast van Michael wordt aangevoerd door Jaafar Jackson, die de popster gaat vertolken. Jaafar is de neef van Michael Jackson en gaat dus in de film zijn eigen oom spelen. Colman Domingo (The Color Purple) speelt Michaels vader, Joe Jackson. Antoine Fuqua (The Equalizer) neemt de regie voor rekening.

Kracht en elegantie
"Katherine Jackson is een pijler van kracht en elegantie in de Jackson-familie," vertelt Long in een statement. "Als moeder was ze onbaatzuchtig, ze kreeg te maken met krachten die buiten haar controle lagen. Toch wist ze met haar familie iets buitengewoons op te bouwen. Ik ben vereerd dat ik haar stem naar het grote scherm mag brengen en Michael Jacksons verhaal kan delen met de wereld."

Regisseur Fuqua kijkt uit naar de samenwerking met de actrice: "Nia heeft iconische personages neergezet in haar carrière. Ik ben al een lange tijd fan van haar. Ik heb zin om met haar samen te werken en te zien hoe ze al haar passie in Katherine Jackson gaat storten, een vrouw die de rots, de lijm en het hart van de Jackson-familie was."



Worstelingen
Michael zal het waanzinnige en moeilijke leven van The King of Pop naar het grote scherm brengen. De film zal zijn beste en moeilijkste momenten laten zien. De film schetst zijn gigantische invloed op de wereld van de popmuziek maar zal ook dieper ingaan op zijn persoonlijke worstelingen.

Michael is in april 2025 in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm