Ster uit 'The Maze Runner' wordt één van The Blues Brothers

Ster uit 'The Maze Runner' wordt één van The Blues Brothers

Hoe het beruchte en langstlopende Amerikaanse 'Saturday Night Live' tot stand kwam...

Dylan O'Brien en theateracteur Matt Wood zijn gecast als Dan Aykroyd en John Belushi in de waargebeurde verfilming SNL 1975 over het ontstaan van de comedyshow Saturday Night Live.

Het duo voegt zich bij een cast die onder andere bestaat uit Cory Michael Smith (Chevy Chase), Lamorne Morris (Gareth Morris), Ella Hunt (Gilda Radner), Emily Fairn (Laraine Newman) en Kim Matula (Jane Curtin).

Eeuwige roem
Belushi en Aykroyd werden dankzij SNL in de jaren '80 wereldberoemd als Jake en Elwood Blues oftewel The Blues Brothers met vele sketches, muzikale optredens en uiteindelijk zelfs hun eigen succesvolle film.

Je kent O'Brien waarschijnlijk van The Maze Runner-franchise of de serie Teen Wolf. Wood speelde op Broadway in de cast van Spongebob Squarepants en als Augustus Gloop in Charlie and the Chocolate Factory.

"Live from New York, it's Saturday Night!"
De film verkent de avond van 11 oktober 1975, toen een wilde groep jonge komieken de televisiewereld voor altijd veranderde. Het verhaal van wat er achter de schermen gebeurde voorafgaand aan die eerste uitzending. De chaos en magie van een revolutie die er bijna niet was, waarbij de minuten in realtime worden afgeteld naar die beruchte aankondiging.


Ghostbusters: Afterlife-koppel Jason Reitman en Gil Kenan schrijven het scenario dat geïnspireerd is op interviews met levende leden van de cast en crew uit SNL. Reitman zal tevens de regie voor zijn rekening nemen.

NieuwsFilm

meest populair