Martin Scorsese ontwijkt al lange tijd de bioscoop: "ik ben te klein"

Martin Scorsese ontwijkt al lange tijd de bioscoop: "ik ben te klein"

De regisseur kan er wel van genieten, maar niet als een grote persoon voor hem zit.

Als je een beetje het filmnieuws volgt is de kans groot dat je wel al eens hebt gehoord dat Martin Scorsese een voorstaander is van de bioscoopervaring. Zelf gaat hij echter bijna nooit naar de cinema. Hier laat hij zich nu over uit.

De legendarische regisseur, die nog niet zo heel lang geleden hoge ogen wist te gooien met Killers of the Flower Moon, zegt dat hij simpelweg te klein is om hier echt van te kunnen genieten. Zo begint Scorsese: "Ik ben gewoon erg klein en er zit altijd een grote persoon voor mij".

Vervelend
De filmmaker vervolgt: "Hetzelfde geldt voor Broadway. Ik ga nooit naar het theater, want wanneer er iemand voor mij zit, zie ik het podium niet eens. Ik kan dan gewoon niet van de show genieten. Ik zie het gewoon niet".

Wel kan Scorsese genieten van IMAX-screenings. Zo gaat hij verder: "Je kan helemaal achterin zitten en kijkt nog steeds omhoog. Ik heb het gevoel dat de gewone tentoonstellingen minder gerespecteerd worden. Er is meer kabaal en je hoort meer toeschouwers praten, maar zo ging het er ook al aan toe in de jaren vijftig, wanneer bioscoopgangers naar het scherm brulden".

Belangrijk
Scorsese eindigt door het volgende te zeggen: "Het is belangrijk om films te steunen wanneer deze in de bioscopen uitkomen. Ik zal echter even moeten wachten totdat het wat rustiger is en dan zelf ook kan gaan!"



NieuwsFilm

meest populair