Marvel-film 'Madame Web' bestaat in een "op zichzelf staande wereld"

Marvel-film 'Madame Web' bestaat in een "op zichzelf staande wereld"

De regisseur zegt dat ze volledige controle kreeg over het project en dus nergens aan gebonden was.

Madame Web noemden we vorige week nog "de langste Marvel-film in het Spider-Man Universe", maar als je regisseur S.J. Clarkson mag geloven, dan is het daar zelfs geen onderdeel van.

Dat komt via een interview in Entertainment Weekly. "[Webb] bevindt zich absoluut in een op zichzelf staande wereld," onthult Clarkson daarin. Ze legt uit dat het bedoeling was om niet te veel bezig te zijn met andere films, zodat de kijker geen huiswerk heeft alvorens hij/zij de film gaat zien.

Geen huiswerk
"Ik kon gewoon de vrije hand hebben en de film laten zijn wat hij moest zijn, in plaats van te proberen hem tot iets anders te dwingen," zo gaat Clarkson verder. "Dat was in zekere zin een geschenk, om iets te kunnen nemen en er een frisse, en ik hoop originele, kijk op te geven."

Madame Webb gaat over Cassandra Webb, een jonge vrouw die lijdt aan een chronische neuromusculaire aandoening. Als bijgevolg hiervan kan ze in de toekomst kijken, wat haar onherroepelijk verbindt met het lot van meerdere (vrouwelijke) spinnen-helden.

Release
Of de aanpak van Clarkson gaat werken, daar komen we snel achter. Madame Webb komt 15 februari uit in de bioscoop. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Isabela Merced, Tahar Rahim en Celeste O'Connor.



NieuwsFilm

meest populair