Geweldig nieuws: de Coen broertjes gaan opnieuw samenwerken

Geweldig nieuws: de Coen broertjes gaan opnieuw samenwerken

Na meerdere jaren hun eigen ding gedaan te hebben gaan ze nu wederom met elkaar in zee.

Joel en Ethan Coen hebben al samen heel wat moois gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan pareltjes als Fargo, The Big Lebowksi en No Country for Old Men. Helaas besloten de broers niet meer samen te werken, maar daar komt nu toch verandering in.

Ondanks het feit dat de twee samen de nodige successen hebben gekend, besloten ze om ieder hun eigen ding te gaan doen. Hier keken de nodige filmfanaten van op. Het was ook nog maar de vraag of de twee ooit nog zouden gaan samenwerken.

Andere projecten
In 2021 bracht Joel The Tragedy of Macbeth uit (waar gisteren toevallig nog een artikel over verscheen) en in 2022 kwam Ethan met Jerry Lee Lewis: Trouble in Mind. Laatstgenoemde werkt op dit moment weer aan zijn Drive-Away Dolls.

Ethan heeft deze film samen geschreven met zijn vrouw, Tricia Cooke. Hij zal ook de regie voor zijn rekening nemen. Tijdens een recent interview liet hij wel weten dat hij weer met zijn broer zal samenwerken. Zo zegt Ethan: "Joel en ik werken samen aan een nieuw project".

Geweldig nieuws
Hoewel hij er verder niet in detail op ingaat, klinkt dit wel als muziek in de oren van al hun fans. Ethan zei al eerder dat de twee nooit ruzie hebben gehad, maar minder gemotiveerd waren: "Toen we begonnen waren we eigenlijk nog kinderen. We waren super enthousiast en het was super gaaf om samen een film te maken".


"De tweede film was ook super leuk om te maken, bijna evenveel als het eerste project. Maar dan, 30 jaar later, beleef je er gewoon minder plezier aan. Het is nog steeds leuk, maar het voelt meer als een baan aan. Minder werk en meer plezier. We hadden beiden dus even iets anders nodig".

NieuwsFilm

meest populair