'Fast & Furious'-films nemen andere afslag na het miljoenen verslindende 'Fast X'

'Fast & Furious'-films nemen andere afslag na het miljoenen verslindende 'Fast X'

'Fast 11' keert terug naar het "snelle en gevaarlijke" van de oudere films.

Je zou het niet denken, maar Fast X was een teleurstelling voor Universal Studios. De jongste telg in de Fast & Furious-franchise haalde 'slechts' 715 miljoen dollar op in de bioscoop, wat toch een stuk minder was dan de studio verwachtte.

Het budget van de film was dan ook 340 miljoen dollar. Dit was het gevolg van niet alleen het drama achter de schermen (zo verliet regisseur Justin Lin het project naar verluidt door ruzie met ster Vin Diesel), maar ook de enorme schaal van de film.

Back to basics
Daarom gaat Fast 11 alles een beetje terugschroeven. Zo meldt een bron bij The InSneider. De focus zou blijven liggen op "snel en gevaarlijk," maar zonder talloze exotische locaties en set-pieces. Het lijkt erop dat de film zich gaat concentreren op één grote heist of race.

Daarnaast wordt er gesuggereerd dat de film echt de laatste rit betekent voor Vin Diesel. Geen deel 12, dus. Ook zou het kunnen dat Dante Reyes, de flamboyante slechterik van Jason Momoa in het laatste deel, in de volgende film aan de kant wordt gezet.

Fast 11
Fast X eindigde met een cliffhanger die het lot van veel personages te midden liet. Het lijkt er dus op dat alhoewel de volgende film veel vragen moet beantwoorden, de schaal kleiner wordt gemaakt. Universal richt zich alvast op een budget van "200 miljoen of minder," aldus The InSneider.


De regisseur voor Fast 11 is nog steeds Louis Leterrier, die Lin verving na zijn vertrek bij Fast X. De film staat op dit moment gepland voor een releasedatum van 4 april 2025, met een productie die dit jaar nog van start moet gaan.

NieuwsFilm

meest populair