Deze acteur heeft bijna altijd bijrollen, maar speelde al in de MCU, DCEU en 'Fast & Furious'-filmreeksen

Deze acteur heeft bijna altijd bijrollen, maar speelde al in de MCU, DCEU en 'Fast & Furious'-filmreeksen

Djimon Hounsou speelde al in deze drie grote franchises die elk meer dan een miljard dollar hebben opgebracht.

Het is al een grote prestatie om een rol te mogen spelen in een grote franchise of zelfs twee, maar deze acteur heeft in drie grote franchises gespeeld. Hoewel het kleinere bijrollen waren en niet de hoofdrollen, mag hij wel zeggen dat hij het gedaan heeft. Het is Djimon Hounsou die deze prestatie heeft geleverd. Zo is hij zowel in het MCU te zien als in het DCEU en zelfs in een Fast & Furious-film.

Hounsou is geboren in Benin, maar emigreerde al op jonge leeftijd naar Frankrijk met zijn broer waar hij een carrière begon als model. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten in 1990 en liet zich naturaliseren tot inwoner van de Verenigde Staten. Hij begon zijn carrière met optredens in muziekvideo's en maakte zijn filmdebuut in Without You I'm Nothing uit 1990. Hij kreeg vervolgens brede erkenning voor zijn rol als Cinqué in de film Amistad (1997) van Steven Spielberg, wat hem een Golden Globe-nominatie opleverde.

Furious 7
Voordat hij te zien was in de grote franchises, speelde hij al in heel wat films de bijrol. Voor zijn optredens in In America (2002) en Blood Diamond (2006) werd hij zelfs genomineerd voor de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

De eerste grote franchise waarin hij te zien was, was de Fast & Furious-reeks. Hij speelt in Furious 7 de rol van de slechterik Mose Jakande. Hij is een terrorist die een particulier militair bedrijf leidt dat zich aansluit bij Deckard Shaw (Jason Statham), een voormalige soldaat van de speciale eenheden. In de film worden Dominic Toretto (Vin Diesel), Brian O'Conner (Paul Walker) en hun team gerekruteerd door de geheime operatieleider Mr. Nobody (Kurt Russell) om Jakande te stoppen bij het verkrijgen van een hackprogramma.

DCEU en MCU
Hounsou is een van de weinige acteurs die zowel in het MCU als in het DCEU te zien is. En in beide franchises is hij te zien in verschillende films. Zo sprak hij de stem in van Fisherman King Ricou in Aquaman, waarbij het personage werd gespeeld door Andrew Crawford. Vervolgens verving hij Ron Cephas Jones als de Tovenaar Shazam in Shazam! (2019), een rol die hij hernam in het vervolg Shazam! Fury of the Gods (2023).


In het MCU was hij voor het eerst te zien als Korath the Pursuer in Guardians of the Galaxy, een rol die hij hernam in Captain Marvel en de animatieserie What If?. Maar voordat hij die rol speelde, maakte hij eigenlijk al een beetje deel uit van Marvel. Zo deed hij de stem van Black Panther in de mini-animatieserie Black Panther uit 2010. Tim Story, regisseur van de twee Fantastic Four-films, had verteld dat als hij een derde Fantastic Four-film zou gemaakt hebben, hij graag Hounsou had gehad als Black Panther.

Andere rollen
Naast deze drie grote franchises, speelt Hounsou ook bijrollen in een aantal andere grote films. Zo was hij in 2023 te zien in Gran Turismo en speelt hij ook mee in Rebel Moon van Zack Snyder. Hij zal ook zijn rol van de man op het eiland hernemen in A Quiet Place: Day One, een rol die hij voor het eerst speelde in A Quiet Place II.


Hounsou speelt dus bijna altijd bijrollen, maar dan wel in grote populaire films. Te denken dat hij als tiener op straat leefde in Frankrijk totdat hij werd ontdekt door de modeontwerper Thierry Mugler, die hem een baan als model gaf. Nu is hij een acteur die meespeelt in verschillende grote franchises.

Kijken?
Je kan Furious 7, waarin Hounsou te zien is, kijken op Netflix. De DCEU-film Shazam, waarin hij te zien is, kan je ook bekijken op Netflix, net als Aquaman, waarin hij te horen is. Het vervolg op Shazam kan je niet vinden op de verschillende streamingdiensten, maar kan je wel huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.


De MCU-films waarin hij te zien is, waaronder Guardians of the Galaxy, zijn te vinden op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair