Belgische actrice Salomé Richard verraste heel het land: "Groot risico genomen"

Belgische actrice Salomé Richard verraste heel het land: "Groot risico genomen"

De Belgische actrice Salomé Richard verraste heel België in het jaar 2017.

Even geleden besteedden we al aandacht aan de Vlaamse actrice Lynn Van den Broeck en de kritiek op haar cupmaat. Nu gaan we terug naar 2017 toen de Belgische actrice Salomé Richard stof deed opwaaien.

De actrice was aanwezig tijdens de uitreiking van de Magritte du Cinéma, de filmprijzen van Franstalig België. De nu 36-jarige actrice won tijdens het prijzenfestival een 'Magritte' voor haar debuutrol in de film Baden Baden.

Groot risico
De in Etterbeek geboren Salomé verscheen op de rode loper in bijzonder doorschijnende kleding, waardoor haar borsten zichtbaar waren. Ze deed dit niet zomaar. "Praten is niet zo mijn ding, enkel op het witte doek kan ik mezelf goed uitdrukken. Ik wilde hier dan ook geen lange speech komen afsteken," aldus de actrice.

"Ik wil niet dat het conservatisme terugkeert: vrouwen, zwarten, joden, moslims, homo's, transgenders... Al die minderheden moeten zich niet gedeisd houden. Ik heb mijn lichaam gebruikt, maar ik snap niet dat dit anno 2017 nog zo veel reacties losweekt."

Thuis
"Ik heb het gedurfd omdat ik me thuis voelde, onder vrienden. Noem me trouwens geen Française, maar een Belgische. Ik heb een groot risico genomen door me zo kwetsbaar op te stellen." zei ze over haar actie. "Het is zeker niet evident om in het openbaar je borsten te tonen, ook al ben ik actrice."


Hierboven de trailer voor Baden Baden. Wil je de foto's van de actrice zien, dan vind je deze nog altijd op de website van HLN.be.

NieuwsFilm

meest populair