Nieuwe 'Frankenstein'-film ziet Andrew Garfield vertrekken en talentvolle vervanger komen

Nieuwe 'Frankenstein'-film ziet Andrew Garfield vertrekken en talentvolle vervanger komen

Met deze acteur is de cast compleet en kunnen de opnames eindelijk beginnen.

Netflix heeft aangekondigd dat Saltburn-acteur Jacob Elordi in de huid van Frankenstein's Monster zal kruipen in Guillermo del Toro's hervertelling van Frankenstein.

Eerst zou Andrew Garfield de rol tot leven wekken, maar Showbizz 411 maakte bekend dat Garfield de rol moest afslaan, vanwege de vertraging door stakingen in de Amerikaanse filmindustrie en zijn volle agenda met opeenvolgende projecten.

Nieuwe interpretatie
De Netflix-film van Guillermo del Toro wordt een nieuwe interpretatie van het verhaal van Mary Shelley uit 1818. De regisseur schrijft het scenario en regisseert de film.

Del Toro was zelf zes jaar oud toen hij Frankenstein uit 1931 voor het eerst zag en hij voelde gelijk een overweldigend gevoel van identificatie met het monster, vertelde hij in 2017 tijdens een interview met The Hollywood Reporter.

Dapper of gek genoeg
Tijdens de IMAX-screening van Pacific Rim vertelde de regisseur meer over het passieproject: "Het is een film die ik al 50 jaar wil maken sinds ik de eerste Frankenstein zag."



"Ik had een openbaring, en het is eigenlijk een film die veel middelen vereiste die ik 10 jaar geleden niet had. Nu ben ik dapper of gek genoeg en gaan we het aanpakken," aldus de regisseur.

Cast
En dit doet de regisseur niet alleen. Met sterren zoals Oscar Isaac, Mia Goth, Christoph Waltz, Lars Mikkelsen, David Bradleyn, Christian Conver en nu dus Jacob Elordi in de cast, kunnen de opnames eindelijk beginnen.

De opnames beginnen naar verluidt in februari. Het is nog niet bekendgemaakt wanneer de film te streamen is op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair