Meer details over Guillermo del Toro's 'Frankenstein'-film voor Netflix

Meer details over Guillermo del Toro's 'Frankenstein'-film voor Netflix

Oscar Isaac en Andrew Garfield zullen naar verluidt de hoofdrollen spelen.

Het 'Dark Universe' dat Universal Studios een aantal jaren geleden plande kwam door het floppen van The Mummy met Tom Cruise nooit van de grond. Nu lijkt dit op een andere manier alsnog stiekem te gebeuren.

Volgens J. Miles Dale, producent van Guillermo del Toro's volgende film Frankenstein, werkt de Mexicaanse regisseur namelijk aan zijn eigen monster-universum.

Aldus Dale:

"Guillermo ging ooit een Monster Universe neerzetten voor Universal bestaande uit titels als Frankenstein's Bride, Creature from the Black Lagoon, Invisible Man en The Wolf Man, maar dat ging niet door.

Zijn Shape of Water was echter zijn versie van de Creature. En nu gaat hij Frankenstein maken."

Emotioneel verhaal
Del Toro, die eerder dit jaar nog een Oscar won voor stop-motionfilm Pinocchio gaat zich nu richten op een nieuwe live-action verfilming van Mary Shelley's Frankenstein. En volgens Dale wordt dat een zeer emotionele film:

"In de laatste paar films, en met name Nightmare Alley en Pinocchio, hebben we te maken gehad met de relatie tussen vader en zoon. En Guillermo en ik hebben beide onze vaders verloren in de afgelopen jaren. Als je een sterke vaderfiguur hebt, is dat een groot deel van je leven.

Deze versie van Frankenstein houdt dat thema aan. Het is het derde deel in Guillermo's vader-trilogie. Het script is erg emotioneel en natuurlijk iconisch."

De beoogde hoofdrolspelers voor del Toro's Frankenstein zijn Oscar Isaac, Andrew Garfield en Mia Goth.

Het is nog onduidelijk wanneer Frankenstein op Netflix moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair