Taraji P. Henson moest auditie doen voor 'The Color Purple': "Wat moet ik nog meer doen om mijn waarde te bewijzen?"

Taraji P. Henson moest auditie doen voor 'The Color Purple': "Wat moet ik nog meer doen om mijn waarde te bewijzen?"

De actrice heeft al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen voor haar talent, maar de studio wilde toch nog extra bewijs dat Henson de perfecte Avery zou zijn.

Ze is een welbekende actrice, auteur, zakenvrouw en zangeres, maar zelfs Taraji P. Henson moest zich nog een keer bewijzen en onverwacht auditie doen voor de rol van Shug Avery in The Color Purple.

De studio was nog niet helemaal overtuigd van het talent van de actrice en Henson uitte haar frustratie in een interview met The New York Times.

Au!
"Ik moest mijn ego onder controle houden, want ik dacht: 'Waarom doe ik auditie?' Ik bedoel, ik begrijp het zingen, want er was nog geen materiaal van mij waarin ik op die manier moest zingen."

"Maar ik moest zingen en dansen voor ze. Ik had zoiets van: 'Au'," aldus de actrice.

De laatste druppel
Na een geslaagde auditie, kreeg Henson de rol als Shug in de drama-musical, maar het feit dat ze auditie moest doen voelde als een belediging. De actrice geeft aan dat ze het vechten voor rollen echt beu wordt.



Henson vertelt:"Ik ben het zat om mezelf te bewijzen. Wanneer het tijd is om opnieuw te onderhandelen over een andere baan, lijkt het alsof ik meteen terug ben en alsof ik niets heb gedaan."

Wat nog meer?
"Wat moet ik nog meer doen om mijn waarde te bewijzen? Nu ik voor je zing en dans, en ik met mijn knobbelige knieën 88 keer op de tafel ben geklommen en mijn knieën tussen de opnames door moest koelen, wat moet ik dan nog meer doen?," aldus de actrice.



Hoewel de actrice toegaf dat ze door verschillende factoren soms de industrie wilde verlaten, zei ze dat ze uiteindelijk volhield omdat ze wil voorkomen dat anderen hetzelfde moeten doormaken.

Sprankelend
The Color Purple met hierin de sprankelende actrices waaronder Taraji P. Henson, Oprah Winfrey, Halle Bailey, Danielle Brooks en Fantasia Barrino is vanaf 25 januari te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm