'The Color Purple' maakt grote indruk en snoept bijna 'Sherlock Holmes'-record af

'The Color Purple' maakt grote indruk en snoept bijna 'Sherlock Holmes'-record af

De musicalfilm behaalt de hoogste dagopbrengst in Amerikaanse bioscopen sinds 2009.

De nieuwe musicalfilm The Color Purple verscheen op 25 december in de Amerikaanse bioscopen en harkte meteen een indrukwekkende dagopbrengst van maar liefst 18,2 miljoen dollar binnen. Daarmee is het de grootste dagopbrengst op eerste kerstdag sinds 2009.

Het record voor de beste dagopbrengst staat nog altijd op naam van Sherlock Holmes uit 2009. De epische verfilming van het leven van detective Holmes haalde een slordige 24,6 miljoen dollar binnen op eerste kerstdag.

Hoge beoordeling
The Color Purple is een muzikale remake van Steven Spielbergs film uit 1985 en de nieuwe versie heeft een hoofdrol voor Little Mermaid-ster Halle Bailey. Naast de vele bezoekers werd de film ook erg goed gewaardeerd. Op Rotten Tomatoes krijgt de film van bezoekers een indrukwekkende 95% score op de Tomatometer.

Met de gemelde dagopbrengst doet The Color Purple het zelfs beter dan andere miljoenenproducties als Wonka en Aquaman and the Lost Kingdom. Deze films haalden slechts 10 miljoen dollar op op eerste kerstdag.

Nederlandse release
Hoe The Color Purple het in Nederland gaat doen is nog heel even afwachten. De film is vanaf 25 januari volgend jaar in onze bioscopen te zien. Bekijk hieronder vast de trailer van de populaire film.



NieuwsFilm