Tijdens kerst is niet 'Wonka' of 'Aquaman' het kijkcijferkanon in de Noord-Amerikaanse bioscopen

Tijdens kerst is niet 'Wonka' of 'Aquaman' het kijkcijferkanon in de Noord-Amerikaanse bioscopen

Het grote succes van de feestdagen is toch eerder te vinden in een muzikale hoek.

Het was misschien niet te verwachten, maar The Color Purple heeft het enorm goed gedaan in de Amerikaanse bioscopen. De musicalfilm van Blitz Bazawule haalde op Eerste Kerstdag maar liefst 18 miljoen dollar op.

Daarmee is het de grootste opening voor een film op Eerste Kerstdag sinds 2009, en de tweede grootste aller tijden. De film versloeg eigenhandig de competitie: Wonka en Aquaman and the Lost Kingdom haalden allebei 'slechts' 10 miljoen op.

The Color Purple
The Color Purple is de nieuwste adaptatie van het gelijknamige boek van Alice Walker, en daarmee een remake van de Steven Spielberg-klassieker uit 1985. De film heeft rollen weggelegd voor o.a. Taraji P. Henson en Danielle Brooks.

Het scenario werd gebaseerd op een Broadway-musical, wat wel in de smaak viel bij critics. De film is zeer positief ontvangen en het lijkt erop dat dit de box office dus ook ten goede heeft gedaan.

Aquaman 2
Intussen is het slecht gesteld met de koning van Atlantis. Het ziet ernaar uit dat Aquaman and the Lost Kingdom, de laatste film in het vergane DCEU, weer een financiële teleurstelling gaat worden.



NieuwsFilm