Dwayne Johnson gaat met zijn nieuwe filmrol voor de Oscar

Dwayne Johnson gaat met zijn nieuwe filmrol voor de Oscar

Johnson is voorlopig klaar met blockbusters en gaat voor het serieuzere werk.

Benny Safdie, die eerder samen met zijn broer Josh films als Uncut Gems maakte, gaat nu solo voor zijn volgende film The Smashing Machine.

In deze gewaagde A24-film zullen we superster Dwayne Johnson zien als de echt bestaande voormalige MMA-ster Mark Kerr.

Een nieuwe fase
Johnson heeft laten weten voorlopig de grote blockbusters achter zich te willen laten en heeft zijn zinnen gezet op het serieuzere werk.

De rol van Kerr lijkt hem op het (grote) lijf geschreven: Johnson lijkt sprekend op Kerr, maar gezien het feit dat de echte Kerr slechts vier jaar ouder is dan Johnson is de vraag in welke leeftijdscategorie Johnson de rol zal spelen.

Gewaagde rol
Johnson zei tijdens een gesprek met Variety het volgende over de film en diens regisseur:



"Ik wil er duidelijk over zijn dat ik de grote blockbusters niet ga verlaten. Ik maak ze graag en ze hebben veel waarde en belang... maar er is een tijd en plaats voor alles. Ik ben op een punt in mijn carrière dat ik meer wil. En ik bedoel niet meer box-office. Ik wil meer mensheid. En dan is Benny Safdie de beste partner voor mij."

Serieuze Rock
Johnson vervolgde met:



"Benny wil werelden neerzetten en daarbij de grenzen opzoeken met rauwe verhalen vol authentieke personages die ongemakkelijk en interessant zijn. Ik wil nu films maken die ertoe doen en de mensheid onderzoeken."

Het is nog onduidelijk wanneer The Smashing Machine moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair