Deze 'Terminator'-acteur is misschien wel de grootste eendagsvlieg uit Hollywood

Deze 'Terminator'-acteur is misschien wel de grootste eendagsvlieg uit Hollywood

Robert Patrick heeft in diverse grote Hollywood-producties gespeeld, maar blijft vooral bekend door zijn rol in 'Terminator 2'.

Je doorbraak hebben in een grote film en daarna bekend blijven voor die ene rol. Het gebeurde met de Amerikaanse acteur Robert Patrick. Hij werd bekend na zijn rol als de T-1000 in de film Terminator 2 uit 1991, waarin hij een robot speelde die eruitziet als een mens, tegenover Arnold Schwarzenegger. Hij speelde vervolgens in diverse grote Hollywood-producties, maar die zouden nooit zo succesvol worden als Terminator 2.

Het vervolg op The Terminator was een groot succes toen het uitkwam in 1991 en was ook de grote doorbraak voor Patrick. Hij speelt in die film de rol van de vormveranderende, vloeibare metalen T-1000 die John en Sarah Connor terroriseert voordat hij uiteindelijk wordt neergehaald door Arnold Schwarzenegger.

T-1000
Hij hernam die rol als T-1000 om cameos te maken in onder andere Wayne's World en Last Action Hero. Voordat hij bekend werd als T-1000, speelde hij kleine rollen in een aantal films waaronder Die Hard 2. Maar het is dus zijn rol in Terminator 2 die zijn leven heeft veranderd.

Regisseur van de film James Cameron zei dat hij voor Patrick koos vanwege zijn fysieke verschijning, die volgens hem goed paste bij de rol. Patrick had het op dat moment financieel moeilijk en woonde in een goedkoop appartement met zijn vriendin, Barbara, met wie hij trouwde tijdens de opnames van de film.

Series
Sinds zijn rol in Terminator 2 speelde Patrick in diverse grote Hollywood-producties. Zo speelde hij in heel wat films, maar die zijn minder bekend en minder succesvol geworden dan Terminator 2. Een aantal waren wel een succes zoals Walk The Line, die een Oscar won, maar zijn rol is nogal klein in die film.


Patrick deed het vooral goed in televisieseries. Zo was hij in 2000 te zien in een aantal afleveringen van The Sopranos, van 2000 tot 2002 in seizoen acht en negen van The X-Files, als kolonel Tom Ryan in The Unit en als agent Cabe Gallo in Scorpion. Recentelijk was hij ook te zien in twee afleveringen van The Night Agent en in de DC-serie Peacemaker waarin hij Auggie Smith alias White Dragon, de vader van Peacemaker, speelt.

Toekomst
Patrick is dus na al die jaren nog steeds aan het acteren. Zo is hij nu ook te zien als Shane Langston in het tweede seizoen van Reacher, die te zien is op Prime Video. Daarnaast heeft hij de voorbije jaren ook meegewerkt aan heel wat films als producent. En hij zal opnieuw de rol van een kolonel spelen in de film Hounds of War die binnenkort uitkomt. Patrick denkt dus nog niet aan stoppen, maar hij zal wel altijd bekend blijven voor zijn rol als T-1000 in Terminator 2.


Wil je Patrick zien als T-1000 in Terminator 2? Dat kan op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair