'Star Trek'-acteur Mickey Cottrell overleden: uit welke films en series kennen we hem nog meer?

'Star Trek'-acteur Mickey Cottrell overleden: uit welke films en series kennen we hem nog meer?

De bekende producent en acteur overleed op nieuwjaarsdag in Los Angeles.

Verdrietig nieuws: acteur Mickey Cottrell is op 79-jarige leeftijd overleden in een zorgcentrum in Los Angeles. Dat heeft zijn familie bevestigd aan Deadline.

Mickey Cottrell werd in 1944 geboren en werd vooral bekend door zijn werk als acteur en producer. Hij leed al langere tijd aan de ziekte van Parkinson en is nu op 79-jarige leeftijd overleden.

Films
In 2016 kreeg de producer een beroerte waarna hij bij zijn zus in Arkansas is gaan wonen. In 2019 keerde hij terug naar Los Angeles.

Cottrell hield zich zijn hele carrière bezig met films en series. Zo produceerde hij onder meer de film Perfect Cowboy uit 2014 en speelde hij in de films Shortbus, My Own Private Idaho, Paper Hearts en Ed Wood.

My Own Private Idaho
Extra speciaal was zijn rol in My Own Private Idaho, want hij schreef volgens zijn zus een groot gedeelte van de dialogen zelf. Hij speelde samen met Keanu Reeves en wijlen River Phoenix.



Daarnaast was Cottrell in maar liefst twee Star Trek-series te zien: The Next Generation en Voyager. Hij had toen grotere gastrollen.

NieuwsFilm

meest populair