'Rebel Moon 2' moet aanvoelen als de oorlogsfilm van Christopher Nolan

'Rebel Moon 2' moet aanvoelen als de oorlogsfilm van Christopher Nolan

Acteur Ed Skrein maakt ook een vergelijking met 'The Lord of the Rings: The Return of the King'.

Rebel Moon: Part One - A Child of Fire is een ware hit voor Netflix, ondanks slechte reviews. En voor wie van Zack Snyder's sciencefiction-epos genoten heeft, belooft deel 2 nóg groter en meeslepender te zijn.

Ed Skrein, die de slechterik Admiraal Noble speelt in beide films, teaset zelfs dat het tweede deel hoort aan te voelen als Dunkirk, de oorlogsfilm van Christopher Nolan. "Ik herinner me dat Zack [dat] zei."

En Lord of the Rings
Skrein doelt hiermee op de structuur van Dunkirk, dat ging over Britse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog vastzaten in Duinkerken. "Het is eigenlijk, er is een soort rust in het begin, maar dan barst alles los," legt de acteur uit.

Daarnaast maakt Skrein ook een vergelijking met een heel andere film, namelijk The Lord of the Rings: The Return of the King. "Daar is het zo van: we weten waar we heen gaan, laten we nu gewoon achterover zitten, popcorn eten, en alles zien gebeuren."

The Scargiver
Ook Snyder zelf zei dat het tweede deel een "andere toon" zou hebben dan het eerste. "Als film 1 zoiets was als: 'Hier zijn alle personages, laten we ze gaan zoeken en samenbrengen (...)', dan lijkt film 2 echt op een oorlogsfilm."


Rebel Moon: Part Two - The Scargiver, zoals de film heet, verschijnt op 19 april op Netflix. Verwacht wordt dat we in de tussentijd nog een director's cut van deel 1 te zien krijgen.

NieuwsFilm

meest populair