Is er dan toch eindelijk echt een nieuwe 'Die Hard'-film in de maak?

Is er dan toch eindelijk echt een nieuwe 'Die Hard'-film in de maak?

Krijgt de 'ultieme kerstfilm' eindelijk weer een waardig vervolg? Na tien jaar radiostilte zou het wellicht zo maar eens kunnen.

Die Hard van regisseur John McTiernan groeide in vijfendertig jaar uit tot een absoluut iconische film in de popcultuur.

Na vier vervolgfilms bleef het de afgelopen tien jaar erg stil rondom de franchise. Daarnaast werd afgelopen februari bekend dat het gezicht van de franchise, Bruce Willis, spijtig genoeg dementie heeft gekregen en het rustiger aan moet gaan doen. Hij zal hoogstwaarschijnlijk dus niet kunnen terugkeren als politieagent John McClane. Toch schijnt er nu gepraat te worden over een eventuele vervolgfilm in de Die Hard-filmserie.

Prequel?
Door de onafhankelijke journalist Daniel Richtman wordt er beweerd dat er bij 20th Century een nieuwe Die Hard-film in ontwikkeling is, die zich focust op een jonge John McClane. Het verhaal zou dan gebaseerd worden op de graphic novel Die Hard: Year One, die McClane in de jaren zeventig volgt als agent in New York.

Een prequel met dit plot kreeg oorspronkelijk al groen licht in 2018, maar Disney, dat 20th Century Fox kocht, schrapte het project.

Klassieker
De originele film uit 1988 staat vandaag de dag voornamelijk nog centraal bij diverse grappen over of de film gezien kan gezien worden als een kerstfilm of niet. Bij het herbekijken van de cultklassieker wordt echter al snel duidelijk dat de titel zoveel meer is dan een actiefilm in kerstsferen.


Die Hard is te zien via streamingplatform Disney+ en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair