'Wish You Were Here'-regisseur David Leland op 82-jarige leeftijd overleden

'Wish You Were Here'-regisseur David Leland op 82-jarige leeftijd overleden

Liam Neeson werkte met Leland samen voor 'The Big Man' en heeft gereageerd op het overlijden van de Britse regisseur.

Verdrietig nieuws: de Britse filmmaker David Leland is overleden. De regisseur en acteur overleed op kerstavond in het bijzijn van zijn familie.

De dood van de Britse acteur en regisseur David Leland werd vandaag bevestigd door zijn agentschap, melden onder meer Deadline en BBC. Leland is 82 jaar oud geworden.

BAFTA
Leland heeft een indrukwekkende cv opgebouwd. Hij begon jaren geleden als acteur en begon later ook met het schrijven en regisseren van films en series. Zo schreef hij onder andere de film Made in Britain.

Ook als regisseur maakte hij een aantal parels, zoals Wish You Were Here uit 1987. Voor deze film ontving hij zelfs een BAFTA in de categorie Beste Scenario.

Liam Neeson
Het publiek kan hem voornamelijk kennen van zijn werk op televisiegebied. Zo regisseerde Leland ook een aflevering van de hitserie Band of Brothers: een coproductie van legendes Steven Spielberg en Tom Hanks.



Veel sterren hebben inmiddels gereageerd op het verdrietige nieuws. Liam Neeson speelde in The Big Man, geregisseerd door Leland. "David was een droom om mee te werken", vertelt de acteur. Ook James Bond-ster Pierce Brosnan is gebroken door het nieuws: "Hij heeft een belangrijke plek in mijn hart."

NieuwsFilm

meest populair