5 jaar terug repareerde 'Star Wars' een van zijn grootste plotgaten en niemand had het door

5 jaar terug repareerde 'Star Wars' een van zijn grootste plotgaten en niemand had het door

'Solo: A Star Wars Story' betekende meer voor de scifi-franchise dan je wellicht dacht.

Het is haast onontkomelijk dat er plotgaten sluipen in grote franchises als Star Wars. Wat haast niemand weet is dat Lucasfilm één van de oudste plotgaten vijf jaar geleden heeft opgelost in Solo: A Star Wars Story. Dit is hoe het zit.

Solo kwam in 2018 uit. De film vertelt het achtergrondverhaal van smokkelaar en ruimteheld Han Solo. Zonder dat fans het doorhadden, bevatte deze film een belangrijk stukje informatie.

Plotgat
Eén van de grootste plotgaten in de Star Wars-franchise, die onder meer bestaat uit acht films en vijf live-actionseries, is de inconsistentie van het reizen door 'hyperspace'.

In de ene film duurde een sprong door de ruimte enkele seconden; in de andere uren. Een duidelijke verklaring ontbrak daar echter voor.

Superbrandstof
Tot Solo: A Star Wars Story in de bioscopen verscheen... Daarin moeten de titelheld en zijn crew onder meer vaten 'Coaxium' stelen: een brandstof die ruimteschepen gebruiken om razendsnel door hyperspace te vliegen.


Dankzij deze film weten we dus dat er verschillende typen brandstof zijn die ruimteschepen al dan niet sneller of slomer door hyperspace laten reizen.

NieuwsFilm

meest populair