Na Disney/Fox lijkt nu Warner Bros./Paramount Pictures in de maak

Na Disney/Fox lijkt nu Warner Bros./Paramount Pictures in de maak

Hollywood is in rep en roer, want twee grote filmproducenten gaan mogelijk fuseren.

Leek er eerder nog geen einde te komen aan het aantal streamingdiensten. Nu lijkt het toch dat partijen vaker gaan samenwerken, om de concurrentiestrijd om de abonnees te kunnen winnen.

Begin deze week kwamen de bazen van Paramount Global en en Warner Bros. Discover samen om een mogelijke fusie te bespreken. Het schijnt dat er is gekeken of de belangrijkste streamingdiensten - Paramount+ en HBO Max- gecombineerd kunnen worden om betere concurrentie te bieden tegen grootspelers als Netflix en Disney+.

Interessante combi
Paramount is de thuisbasis van verschillende bekende franchises als Star Trek, Mission Impossible, Top Gun en Transformers. Warner Bros. biedt een dak aan voor DC Studios, Harry Potter, The Lord of the Rings, Dune, Mad Max en meer.

Brancheanalisten maken zich wel zorgen dat de fusie een nieuwe entertainmentreus zou creëren. Ook vrezen ze dat het totaal aantal films dat uitgebracht zou worden omlaag zou kunnen gaan.

Onzekere toekomst
Voor de fans van stripboekenfilms worden het dus interessante tijden. Ook wordt het nog een uitdaging hoe de samenvoeging er in de praktijk uit gaat zien met twee grote spelers met zulke uitgebreide bibliotheken met titels.



NieuwsFilm

meest populair