Doodsoorzaak van 'Friends'-legende Matthew Perry eindelijk definitief bekend

Doodsoorzaak van 'Friends'-legende Matthew Perry eindelijk definitief bekend

Matthew Perry overleed op 28 oktober aan de gevolgen van ketamine-gebruik, gecombineerd met verdrinking en hartziekte.

Matthew Perry, de acteur die bekend werd met de legendarisch populaire serie Friends werd 28 oktober dood in zijn eigen hot tub gevonden. Men dacht niet aan opzet en dat blijkt ook uit het net gepubliceerde autopsierapport.

De doodsoorzaak van de 54-jarige ster komt voornamelijk door 'de acute effecten van ketamine'. Ketamine is een verdovend middel dat gebruikt wordt bij depressies. Daarnaast is het ook een partydrug.

Hoofd- en bijzaken
Naast die hoofdoorzaak wordt ook gesproken over verdrinking, een coronaire hartziekte en de effecten van een medicijn dat gebruikt wordt bij een stoornis die ontstaat door het veelvuldig gebruik van drugs. Matthew had vlak tevoren ook flink gesport. Dat alles werd hem kennelijk te veel.

Het politierapport vertelt dat Matthew Perry al maanden geen drugs had gebruik, maar wel medicijnen kreeg voorgeschreven. Ook zei Matthew zelf in interviews dat hij nou 'clean' was, nadat hij een groot deel van zijn leven flink verslaafd was aan van alles.

Leren van fouten
In de loop der jaren heeft Matthew een fortuin uitgegeven om af te kicken en te herstellen. Hij hoopte dat anderen leerden van zijn fouten. In de onderstaande YouTube-video van CNN volgt meer uitleg.



NieuwsFilm

meest populair