Gezocht: Schrijvers voor 'Saw XI' na vertrek van oorspronkelijk schrijversteam

Gezocht: Schrijvers voor 'Saw XI' na vertrek van oorspronkelijk schrijversteam

De vaste schrijvers van de vorige Saw-films keren niet terug voor het elfde deel.

Deze week werd alweer het elfde deel in de Saw-franchise, Saw XI, aangekondigd. Vaste Saw-schrijvers Josh Stolberg en Pete Goldfinger keren niet terug voor het nieuwe deel, dus moet studio Lionsgate op zoek naar een nieuwe schrijver.

Stolberg en Goldfinger schreven de laatste drie delen van de franchise, Jigsaw, Spiral en Saw X. Waar Jigsaw en Spiral gemengd werden ontvangen door fans, hadden de schrijvers met Saw X weer een hit te pakken. Het tiende deel in de horrorreeks heeft de beste recensies van de hele serie en met $107 miljoen aan opbrengsten werd er ook aardig wat winst gemaakt.

Elfde deel
Lionsgate Studios kondigde deze week een elfde deel aan. De studio wil duidelijk nog een spelletje spelen en ze kondigden dit nieuws aan door middel van een cryptische post op Instagram. Saw XI moet al over 9 maanden in de bioscopen verschijnen, namelijk op 27 september 2024.

Schrijver Josh Stolberg postte kort daarna op Twitter dat hij niet betrokken is bij de nieuwe Saw-film. "Ik heb veel berichtjes gekregen vandaag over de aankondiging van Saw XI, maar Pete en ik zijn niet betrokken bij deze film," schrijft Stolberg op Twitter. "Ik heb veel zin om deze film te gaan zien als fan van de franchise, ik denk dat fans tevreden zijn met het team dat aan de film gaat werken."

Spin-off
Het is op dit moment nog niet bekend wie Saw XI gaat schrijven, maar uit de Tweet van Stolberg blijkt dat er al een team bezig is met de film.



Ook is het nog onduidelijk waar een nieuwe Saw-film over moet gaan. Het verhaal van de originele reeks kwam tot een einde in Saw 8, Spiral en Jigsaw waren spin-offs en Saw X speelt zich af in de tijd tussen Saw en Saw 2. We zullen er volgend jaar september achterkomen wanneer Saw XI in de bioscoop uitkomt.



NieuwsFilm

meest populair