'Hunger Games'-regisseur maakt langverwachte Stephen King-verfilming

'Hunger Games'-regisseur maakt langverwachte Stephen King-verfilming

Regisseur André Øvredal was lange tijd verbonden aan The Long Walk, maar nu heeft Francis Lawrence het stokje overgenomen.

Regisseur André Øvredal was jaren verbonden aan de verfilming van Stephen King's boek The Long Walk, maar hij onthulde eerder dit jaar dat dit niet het langer het geval is.

Toch wordt de film nog steeds gemaakt. Business Insider heeft namelijk onthuld dat Francis Lawrence (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, Constantine, I Am Legend) nu de film zal regisseren.

Nieuwe regisseur
Lawrence gaf niks weg over hoe hij deze regieklus te pakken heeft gekregen, maar zei er wel het volgende over:

"Ik ben nu verbonden aan The Long Walk, het boek van Stephen King. Ik kan niet wachten om daaraan te beginnen."

Bekend terrein voor Lawrence
The Long Walk laat een nabije toekomst zien waarin Amerika een politiestaat is geworden en 100 jongens worden geselecteerd om mee te doen aan een jaarlijkse wedstrijd waarbij de winnaar als prijs alles krijgt wat hij wil voor de rest van zijn leven.



Het spel is simpel: blijf op een tempo van 6 kilometer per uur lopen zonder te stoppen. Wie als laatste van de 100 overblijft, wint. Je krijgt drie waarschuwingen, waarna je wordt gedood."

Grote teleurstelling
Øvredal liet gedurende vier jaar een en ander kwijt over wat hij van plan was met de film, maar vooral de coronapandemie gooide roet in het eten.

Tijdens de persronde voor zijn laatste film The Last Voyage of the Demeter zei hij er nog het volgende over:

"Helaas ga ik die niet meer maken. Het is een van de grootste teleurstellingen in mijn leven dat ik die film niet heb kunnen maken."



Lawrence heeft het ondertussen erg druk. Zo zou hij werken aan vervolgen op Constantine en I Am Legend, maar zou hij ook een Bioshock-film willen maken voor Netflix.

NieuwsFilm

meest populair