Deze acteur speelde 'Hector' in meerdere films: je herkent hem waarschijnlijk meteen

Deze acteur speelde 'Hector' in meerdere films: je herkent hem waarschijnlijk meteen

Volgens de acteur zelf ligt het probleem bij het Hollywood, maar hij kan er ook wel mee lachen.

Sommige acteurs staan erom bekend dat ze zeer uiteenlopende rollen spelen. Sommige worden onherkenbaar gemaakt van film tot film. En weer andere spelen altijd dezelfde persoon.

Zo is er één acteur die altijd een 'Hector' vertolkt. Dat is Noel Gugliemi, een Californiër van Mexicaanse afkomst die zijn grote doorbraak had in The Fast and the Furious als... je raadt het, Hector.

Het Hector Cinematic Universe
Daarna verscheen de acteur in films als Training Day en The Dark Knight Rises, telkens als een gangster. De naam Hector verschijnt in zijn oeuvre wel meer dan tien keer.

Het resultaat is dat er veel grappen over worden gemaakt op het internet. Zo spreekt men over een "Hector Cinematic Universe" en worden er memes verspreid over het fenomeen. Soms gaan die zelfs viraal.

Gugliemi spreekt erover
Gugliemi zelf is zich er zeker van bewust. "Ik vertel mensen altijd dat ze in Hollywood maar twee namen kennen voor Latino-acteurs," zei hij onlangs in een interview. "Het begon dus eigenlijk als een toevalligheid."


Maar ook hij kan er de grap wel van inzien. "Toen het zo vaak begon te gebeuren, zei ik: 'Laten we gewoon op deze golf mee surfen.'" Uiteindelijk belandde hij op het punt dat hij het nu gewoon "gaande [wil] houden."

NieuwsFilm

meest populair