Zesde Jason Bourne-film in de maak door regisseur van bekende Netflix-oorlogsfilm

Zesde Jason Bourne-film in de maak door regisseur van bekende Netflix-oorlogsfilm

Maar of Matt Damon terugkeert in de rol als Jason Bourne is nog niet zeker.

Na vijf films over het personage Jason Bourne en een spin-off over Aaron Cross lijkt de Bourne-franchise in de reboot te gaan. Deadline meldt dat Universal Pictures een nieuwe film in ontwikkeling heeft.

De studio heeft ook al een regisseur op het oog. De Duits-Oostenrijkse filmmaker Edward Berger, bekend van de succesvolle Netflix-oorlogsfilm All Quiet on the Western Front, zou in de regiestoel moeten plaatsnemen.

Nieuwe Bourne
Deadline weet nog niet te melden of Matt Damon terugkeert in de rol. Damon speelde de rol vier keer, in de originele trilogie (2002-2007) en het latere - wat matig ontvangen - vervolg Jason Bourne uit 2016. In de spin-off The Bourne Legacy was Jeremy Renner te zien als Aaron Cross.

Damon zou nog niet benaderd zijn door Universal. De studio zou eerst inzetten op het opleveren van een goed script. Pas daarna wordt contact gezocht met Damon. Een reboot lijkt meer voor de hand te liggen.

Groot succes
De zes films, gebaseerd op het personage van Robert Ludlum en Eric Van Lustbader, waren allemaal succesvol. Er werd wereldwijd ruim $1,6 miljard opgehaald.



NieuwsFilm

meest populair