Carice van Houten stopt met haar handelsmerk: "waarom moest ik in die scènes altijd in bad?"

Carice van Houten stopt met haar handelsmerk: "waarom moest ik in die scènes altijd in bad?"

De Nederlandse actrice heeft haar keuze gemaakt: "Ik schaam me".

De Nederlandse actrice Carice van Houten heeft in een mooi aantal bekende films en series uit Hollywood gespeeld. Maar we zagen haar uiteraard ook in Nederlandse films en regelmatig gingen bij haar de kleren uit, bijna haar handelsmerk.

Je kent de in Leiderdorp geboren actrice waarschijnlijk uit Zwartboek uit 2006 van Paul Verhoeven en Brimstone uit 2016 van Martin Koolhoven. In de fantasyserie Game of Thrones was ze regelmatig te zien als Melisandre alias de Red Woman.

Waarom?
Vorig jaar was de actrice te horen in de podcast Darmstad FM (via RTL Boulevard) van vriendin en actrice Tina de Bruin. Ze sprak over haar naaktscènes in Game of Thrones: "Met terugwerkende kracht denk ik weleens: hè, waarom moest ik in die scènes altijd in bad?"

"Waarom moest ik altijd ineens met mijn borsten tegen een glazen plaat aangeduwd worden?" vervolgde ze. "Wel een beetje gek, dat ik dat zo vaak en zo makkelijk heb gedaan."

Schaamte
Ze gaf ook aan door "lichamelijke schaamte" geen naaktscènes meer te willen doen. Carice: "Ik zou willen dat ik nu wat dapperder zou zijn. Ik vind mijn lijf vrij weinig aan op dit moment. Niet dat ik het niet woke vind om mijn borsten te laten zien, ze hoeven er gewoon niet meer uit wat mij betreft."


De afgelopen periode was Carice te zien in de series Red Light, Temple en Dangerous Liaisons. Recent nam ze de film Poor Boy op, geregisseerd door haar man Guy Pearce. Wanneer deze verschijnt is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair