Johnny Depp opent boekje over zichzelf: "ik ben Captain Jack Sparrow niet"

Johnny Depp opent boekje over zichzelf: "ik ben Captain Jack Sparrow niet"

Johnny Depp praat over zijn uitdagende rol als Captain Jack Sparrow en hoe het spelen van dit personage hem heeft geholpen om uit zijn verlegenheid te breken.

Johnny Depp staat bekend om zijn excentrieke personages in films. Die complexe, maar geweldige, rollen hebben hem de status bezorgd die hij heeft.

Een van zijn favoriete rollen is wel zijn personage Captain Jack Sparrow uit de Pirates of the Caribbean-films. De vreemde piraat wordt vloeiend gespeeld en lijkt onderdeel van de nu 60-jarige ster. Toch zegt hij totaal niet op zijn fictieve karakter te lijken.

Steeds glimlachen
Hier zei hij in het artikel van Men's Health: "Om een personage als Captain Jack te kunnen spelen, die alles kan zeggen ook al is het niet zinnig, maar het toch zinnig te laten klinken waardoor het allemaal gehusseld en abstract klinkt en hij er toch mee weg komt ... is vreemd."

Johnny vervolgde met: "Wanneer ik Captain Jack speel glimlach ik zelden niet, want hij laat me glimlachen. Hij kan alles doen, alles zeggen ... 'Hoi schatje!' op de meest ondeugende manier. Dat personage is alles wat ik niet ben. Ik kan ondeugend zijn, maar ik ben niet extravert."

Steeds experimenteren
Hij besloot met: "Ik was altijd erg verlegen. Om Captain Sparrow in mezelf te vinden, is mezelf toestaan het gordijn te laten vallen en absurd en stom te zijn. Dat is een non stop experiment."



In de bovenstaande YouTube-video van Walt Disney Studios verrast Johnny nietsvermoedende liefhebbers van piraten - alles voor die glimlach.

NieuwsFilm

meest populair