Taika Waititi keert niet terug als regisseur voor vijfde 'Thor'-film

Taika Waititi keert niet terug als regisseur voor vijfde 'Thor'-film

Na 'Love and Thunder' wil de Nieuw-Zeelandse filmmaker zich eerst focussen op andere projecten.

De Nieuw-Zeelandse filmmaker en acteur Taika Waititi is niet van plan om een eventuele vijfde Thor-film te regisseren voor Marvel Studios. Dat vertelt hij in een interview met Business Insider.

Waititi is momenteel druk met het promoten van zijn nieuwste film Next Goal Wins. Daarin huurt het slechtste voetbalteam ter wereld een nieuwe coach in, in de hoop dat hij hen door de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden kan slepen.

Minder liefde, veel gedonder
Enkele maanden geleden dook het gerucht op dat Marvel achter de schermen is begonnen met de ontwikkeling van een vijfde film over de Noorse dondergod. En dat is niet gek, want Thor is nog altijd een van de populairste Marvel-helden.

Wel heeft de reeks enige 'reputatieschade' opgelopen door het door Waititi geregisseerde laatste deel Love and Thunder. Deze werd door veel fans (en ook door hoofdrolspeler Chris Hemsworth) te jolig gevonden.

Terugkeer
"Ik heb geen idee of die berichten kloppen", reageert Waititi wanneer hem door Business Insider naar dat gerucht wordt gevraagd. "Ik weet wel dat ik er in elk geval zelf niet bij betrokken ben".


De filmmaker claimt simpelweg 'te druk' te zijn. "Ik ga me de komende jaren focussen op andere films waarvoor ik heb getekend", zegt hij. "Ik geloof niet dat Marvel op mij gaat zitten wachten en dat is ook niet nodig".

NieuwsFilm

meest populair