Michael J. Fox herinnert fortuin van 'grapjas' Matthew Perry voor Parkinson-fonds

Michael J. Fox herinnert fortuin van 'grapjas' Matthew Perry voor Parkinson-fonds

Michael J. Fox stopte met acteren door Parkinson en haalde meer dan 2 miljard dollar op voor onderzoek naar de ziekte.

Michael J. Fox lijdt al meer dan 30 jaar aan Parkinson en moest gedwongen stoppen met acteren. Dat heeft gek genoeg ook voordelen, want hij zamelde meer dan 2 miljard Amerikaanse dollar in voor onderzoek naar deze ernstige ziekte.

De 62-jarige acteur was een superster in de jaren 80 met films als Back to the Future, Casualties of War en de populaire serie Family Ties. In diezelfde jaren 80 was Michael J. Fox een inspiratiebron voor de jongere Matthew Perry. De acteur uit Friends en Don't Look Up overleed recent onverwachts op 54-jarige leeftijd.

Vol grapjes en vol impact
Matthew Perry zei in 2022 bij de promotie van zijn memoires over Michael J. Fox: "Ik was zo jaloers op hem. Ik deed een paar toneelstukken op school en hij had de beste show en de beste film. En ik ken niemand die dat deed - behalve ik."

Michael J. Fox zei in een recent interview van Entertainment Tonight, dat hieronder te zien is in de YouTube-video: " Ik herinner me Matthew als een goede hockeyer. Hem te zien spelen was fijn. Hij was grappig en ik wou dat ik zo grappig kon zijn. Ik ben blij dat ik impact maakte."

Gulle bijdrage gaf vertrouwen
Hij vervolgde: "Misschien ben ik indiscreet, maar toen zij hun eerste miljoenen kregen voor hun serie Friends, schreef Matthew een vette cheque uit voor ons fonds. We waren net met de inzameling begonnen en hoopten ons weg te vinden."



Matthew zei ook over dat gulle fortuin: "Zijn bijdrage gaf ons zelfvertrouwen en dat terwijl hij het alleen gaf met 'Pak het aan en doe je best'. Dat vond ik mooi."

NieuwsFilm

meest populair