Onverwachte wending: 'Terminator' krijgt een vervolg op Netflix

Onverwachte wending: 'Terminator' krijgt een vervolg op Netflix

De Terminator-franchise gaat verder op Netflix: geen film, maar wel een Terminator-anime.

Netflix heeft tijdens Netflix Geeked Week aangekondigd dat er een anime komt gebaseerd op de bekende Terminator-franchise. Dit keer dus geen film in de bioscoop. De eerste echte beelden laten echter nog even op zich wachten.

Terminator: The Anime Series wordt gemaakt door de Japanse animatiestudio Production IG, die je mogelijk kent van Ghost in the Shell. Ze werken samen met de Amerikaanse productiemaatschappij Skydance.

Terminator: The Anime Series
De animatieserie zal compleet nieuwe personages in de wereld van Terminator laten zien. De serie lijkt zich af te spelen in 1997 en 2022. In het laatste jaar woedt er al tientallen jaren een oorlog tussen de menselijke overlevenden en een eindeloos leger aan machines.

In 1997 krijgt de AI Skynet een zelfbewustzijn en start het zijn oorlog met de mensheid. Een vrouwelijke soldaat wordt terug in de tijd gestuurd om de mensen te redden.

Malcolm Lee
De wetenschapper Malcolm Lee is een mogelijke troef. Hij werkt namelijk aan een AI die is ontworpen om te concurreren met Skynet. Maar ook hij is niet veilig, aangezien een huurmoordenaar uit de toekomst jacht op hem en zijn drie kinderen maken.


Wanneer Terminator: The Anime Series moet verschijnen is nog niet bekend. Het is nagenoeg zeker dat namen als Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton niet te horen zullen zijn. Na het mislukte Terminator: Dark Fate uit 2019 lijken zij wel klaar met de franchise.

NieuwsFilm

meest populair