"Deze film vond ik erger dan de gevangenis," aldus Robert Downey Jr.

"Deze film vond ik erger dan de gevangenis," aldus Robert Downey Jr.

De 'Iron Man'-acteur haat 'U.S. Marshals' echt behoorlijk en maakt deze met de grond gelijk.

Robert Downey Jr. is al jarenlang een grote naam in Hollywood. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan zijn rol als Tony Stark/Iron Man in het MCU, maar hij heeft ook nog heel wat andere films gemaakt. Van een film heeft hij echter behoorlijk veel spijt.

In 1998 was Downey Jr. namelijk te zien in U.S. Marshals. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a. Tommy Lee Jones en Wesley Snipes. Laatstgenoemde kruipt in de huid van de voormalige undercover-agent Sheridan.

Verhaal
Hij wordt verdacht van een tweetal moorden en slaat op de vlucht als het vliegtuig waarin hij met andere verdachten wordt vervoerd, neerstort. Sheridan neemt zich voor nooit levend te worden aangehouden, maar de U.S. Marshal die achter hem aanzit is onvermoeibaar.

De film had een budget van 60 miljoen dollar maar bracht maar net iets meer dan 100 miljoen dollar op. Op IMDb scoort de film een tamelijk teleurstellende 6,5 en op Rotten Tomatoes maar een 30%. Downey Jr. maakt zijn eigen film echter ook met de grond gelijk.

Vreselijke ervaring
Zo zegt de acteur: "Ik lieg niet als ik zeg dat ik liever wakker zou worden in de gevangenis dan wakker worden en weten dat ik weer naar de set van 'U.S. Marshals' moet gaan. Ik had een behoorlijk traumatisch jaar achter de rug en had zelfs zelfmoordneigingen".



"Dacht ik nu echt dat deze film mij zou helpen, om 12 weken lang rond te rennen als 'Johnny Handgun'? Ik dacht eerst: 'Het zou gaaf zijn een actiefilm te maken waar je graag naartoe gaat met je kinderen' maar dit was juist een gigantisch depressieve taak".

Vergeten
Downey vervolgt: "Ik kan me niks meer herinneren van de film, alleen dat we overal rondrenden en dachten dat we met 'U.S. Marshals' misschien wel een nieuwe 'The Fugitive' aan het maken waren."



"Alles wat ik nog weet is dat me werd gezegd: 'Doe je kogelvrije vest aan, doe alsof je in de bayou bent'. Waar de f*ck hadden ze het in vredesnaam over? Waar is het verhaal? Het was een grote rommel".

NieuwsFilm

meest populair