Jenna Ortega wilde een 'blondje' worden: "ik zag er niet op een bepaalde manier uit"

Jenna Ortega wilde een 'blondje' worden: "ik zag er niet op een bepaalde manier uit"

De 'Wednesday'-actrice had het in het begin van haar carrière allesbehalve gemakkelijk.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Jessica Chastain. De actrice had moeite om door te breken in Hollywood, aangezien ze niet 'knap genoeg' was. Hier weet Jenna Ortega ook alles vanaf.

Ortega werd twee maanden geleden pas 21 jaar oud, maar is nu toch al een grote naam in de filmwereld. Dit heeft ze voornamelijk te danken aan de populaire serie Wednesday, waarin ze de hoofdrol voor haar rekening neemt.

Uiterelijk
Ondanks het feit dat de actrice de rollen nu voor het oprapen heeft, liep het niet altijd allemaal van een leien dakje. Net zoals Chastain, die kreeg te horen dat haar rode haar niet zou meehelpen om rollen te scoren, kreeg Ortega min of meer hetzelfde te horen.

Zo begint de actrice: "Als kindacteur zijn er twee banen die je kunt krijgen: of je bent de jongere versie van iemand, of je speelt het kind van iemand. Er zijn echter niet zo heel veel mensen op wie ik echt lijk vanwege mijn looks".

Lastig
Ortega vervolgt: "Ik ging vaak achter een rol aan waarvan ik in het begin al wist dat het bijzonder lastig zou worden en dat was enkel en alleen vanwege het feit hoe ik eruit zie. Je kan dat niet zo maar even veranderen, maar dit weerhield mij er wel van door te breken".



Ze gaat verder: 'Toen ik nog een kind was, kreeg ik veel te horen wat ik wel en niet zou moeten doen. Ik wilde mijn haar blond laten verven, zodat ik wat meer kans zou maken". Uiteindelijk was dit gelukkig niet nodig voor Ortega om een grote ster te worden.

NieuwsFilm

meest populair