Deze grote PlayStation-game wordt nu ook een film

Deze grote PlayStation-game wordt nu ook een film

Na verfilmingen van grote titels als Uncharted en Gran Turismo is nu Bloodborne aan de beurt.

Daniel Richtman, een 'insider' in de filmindustrie die vaker nieuwtjes naar buiten brengt, heeft laten weten dat FromSoftware en Sony Pictures zouden werken aan een verfilming van de bekende PlayStation-game Bloodborne.

Volgens Richtman zouden Lorenzo Di Bonaventure en Darren Lemke als producenten zijn verbonden aan het project, maar over een regisseur wordt nog geen woord gerept.

Gruwelijke creaturen
De game speelt zich af in de post-apocalyptische, gotische stad Yharnam. De inwoners van deze stad hebben te maken met een gruwelijke ziekte waardoor ze in monsters veranderen.

Hoofdpersonage Hunter moet de bron van deze plaag vinden en het mysterie ontrafelen terwijl hij het opneemt tegen enge monsters en kosmische schepsels.

Elite titel
De titel uit 2015 is er een van Dark Souls- en Elden Ring-producent FromSoftware. Het is een van twee titels die tot nu toe exclusief voor PlayStation werden uitgebracht (de andere is Demon's Souls).



Bloodborne wordt door veel hardcore gamers beschouwd als een van de beste games ooit gemaakt. Er werden twee miljoen exemplaren van verkocht in het eerste jaar, de game won vele prijzen en kon rekenen op een Metacritic-score van 92/100.

Waarom nu opeens?
PlayStation heeft niks meer met Bloodborne gedaan sinds dat de titel in 2015 verscheen, dus deze aankondiging komt nogal onverwacht.

Afgelopen zomer werd wel bekend dat Sony een aandeel van 14,1% in FromSoftware had bemachtigd én dat Sony steeds meer van hun franchises wilde verfilmen. Daar kan dit nieuws dus wel eens goed mee te maken hebben.



NieuwsFilm

meest populair