Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Five Nights at Freddy' en 'Sound of Freedom'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Five Nights at Freddy's (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Emma Tammi | Cast: Josh Hutcherson, Piper Rubio, Elizabeth Lail, Matthew Lillard
Een bewaker met persoonlijke problemen begint aan zijn nieuwe baan bij Freddy Fazbear's Pizza. Tijdens zijn eerste nachtdienst komt hij erachter dat de nacht doorkomen bij Freddy's nog niet zo eenvoudig is.



Sound of Freedom (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alejandro Monteverde | Cast: James Caviezel, Mira Sorvino, Kurt Fuller, Bill Camp
Tim Ballard is getrouwd met Katherine en werkt voor de CIA, tot hij op een dag ontslag neemt en zich aan een nieuwe missie toewijdt: kinderen uit de handen van kartels en de mensenhandel redden. Hij gaat naar Colombia en slaat de handen ineen met ene Batman om de kindersmokkelaars te stoppen.



The Killer (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Michael Fassbender, Tilda Swinton, Monique Ganderton, Arliss Howard
Een eenzame man is werkzaam als huurmoordenaar. Hij werkt planmatig, toont geen berouw en laat zich niet tegenhouden door zijn geweten. Daar komt nu verandering in. Steeds meer lijkt de kille man zijn verstand te verliezen.



Zeevonk (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Domien Huyghe | Cast: Saar Rogiers, Dunia Elwaleed, Sverre Rous, Valentijn Dhaenens
De vissersboot van Lena's vader vergaat op zee. Roddelaars beweren dat het ongeval haar vaders schuld is. Maar Lena weet wel beter: er dwaalt een mysterieus monster rond in de Noordzee. Ze zal er alles aan doen om het bestaan van het beest te bewijzen!



And the King Said, What a Fantastic Machine (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck | Cast: Chris Anderson, Felix Bergsson, Ulrika Bergsten, Sidney Bernstein
Van de eerste camera tot de 45 miljard camera's wereldwijd vandaag de dag, verruimen de visueel sociologische filmmakers hun objectieven om zowel de unieke obsessie van de mensheid met het beeld van de camera als de sociale gevolgen die in het verschiet liggen bloot te leggen. Het resultaat is een visueel uitbundige documentaire die gebruik maakt van collages van archiefbeelden, homevideo's, livestreammateriaal en privédocumentatie. De film wil een blik werpen op wat (of wie) aan het werk is wanneer een beeld van onze werkelijkheid wordt gearrangeerd.



Anselm (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Wim Wenders | Cast: Anselm Kiefer, Daniel Kiefer, Anton Wenders, Ingeborg Bachmann
Anselm Kiefer is een van de grootste hedendaagse kunstenaars. Zijn verleden en heden vervagen de grens tussen film en schilderkunst, waardoor een unieke filmervaring diep in het werk van een kunstenaar duikt. Dit onthult zijn levenspad.



The Rapture (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Iris Kaltenbäck | Cast: Hafsia Herzi, Alexis Manenti, Nina Meurisse, Younes Boucif
Lydia, een toegewijde vroedvrouw, zit midden in een relatiebreuk. Op dat moment vertelt haar beste vriendin Salomé haar dat ze zwanger is en vraagt haar om haar zwangerschap te volgen. Op een dag komt ze Milo tegen, een one night stand, terwijl ze de baby van haar vriendin in haar armen draagt en begint aan een bedrieglijke reis die haar alles kan kosten.



Daughter of Rage (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Laura Baumeister de Montis | Cast: Virginia Raquel Sevilla Garcia, Carlos Gutierrez, Noé Hernández, Ara Alejandra Medal
De 11-jarige María woont met haar moeder Lilibeth aan de rand van een vuilnisbelt in Nicaragua. Hun toekomst hangt af van de verkoop van een nest raszuivere pups aan een plaatselijke crimineel. Wanneer de deal niet doorgaat, moet Lilibeth naar de stad en laat María achter bij een recyclingcentrum waar ze moet blijven en werken. Maar dagen gaan voorbij en Lilibeth keert niet terug. María voelt zich verloren, verbijsterd en boos. Op een nacht ontmoet María Tadeo, een fantasierijke nieuwe vriend die vastbesloten is te helpen om María met haar moeder te herenigen.



A Difficult Year (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Olivier Nakache, Éric Toledano | Cast: Pio Marmaï, Jonathan Cohen, Noémie Merlant, Mathieu Amalric
Albert en Bruno zitten tot over hun nek in de schulden, maar dat belet hen niet om nog steeds veel te kopen. Geld verdienen ze door mensen te bedriegen. Ze ontmoeten jonge rebellerende activisten, die zich onder meer inzetten voor het klimaat. Albert en Bruno zijn niet zozeer aangetrokken tot hun ideologieën, wel tot de gratis drank en snacks die ze er aangeboden krijgen. Ze integreren zich wel in de groep om elke situatie in hun voordeel te gebruiken en om de leden op te lichten.



Dancing Queen (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Aurora Gossé | Cast: Liv Elvira Kippersund Larsson, Cengiz Al, Viljar Knutsen Bjaadal, Anne Marit Jacobsen
Mina is een sullige tiener die aan het begin van een nieuw schooljaar er graag wil bijhoren. Bovendien wil ze indruk maken op E.D. Win, een jonge hip-hop danser wiens aantal Instagram volgers zijn inlevingsvermogen ver te boven gaat. Vol zelftwijfel daagt Mina zichzelf toch uit om deel te nemen aan een danswedstrijd, een reis die ze begint met de steun van haar pittige grootmoeder, een bron van no-nonsense wijsheid wiens openhartige advies altijd uitnodigt tot lachen. Van een onbeholpen eerste auditie tot aan een shownummer leert Mina hoe ze de demon van de zelftwijfel kan bestrijden.



NieuwsFilm

meest populair