Marvel neemt afscheid van een hoop helden: "Horen er niet bij"

Marvel neemt afscheid van een hoop helden: "Horen er niet bij"

Kevin Feige doet een opvallende onthulling in een nieuw boek van de superheldenstudio.

Kevin Feige, de grote baas van Marvel Studios, heeft bevestigd dat series als Agents of S.H.I.E.L.D., Inhumans en Jessica Jones slechts zijdelings verbonden zijn met het Marvel Cinematic Universe (MCU). Dat doet hij in een boek waarin de officiële tijdlijn van de superheldenfilms en -series wordt onthuld.

De bovenstaande series werden geproduceerd door Marvel Television, een oude tak binnen de superheldenstudio die niet werd overzien door Feige.

Wel of niet
Fans discussiëren al jaren over de vraag of die series tot het MCU behoren. Een duidelijk antwoord was er tot nu toe niet en dat komt ook omdat er tegenstrijdige signalen waren.

Zo hebben we Daredevil uit de gelijknamige serie (voorheen op Netflix te zien) inmiddels meerdere keren in het officiële MCU zien opduiken, maar negeerde WandaVision het feit dat de Darkhold (het duistere boek dat Scarlet Witch onder controle heeft) al in Agents of S.H.I.E.L.D. te zien was.

Zorgvuldig
In het boek Marvel Studios: The Marvel Cinematic Universe An Official Timeline vertelt Feige eindelijk hoe het zit. Hij kiest zijn woorden echter zorgvuldig.


"Binnen het Multiversum erkennen we dat er verhalen zijn - dus films en series - die onderdeel uitmaken van Marvel, maar die door andere makers verteld zijn gedurende verschillende periodes van Marvels geschiedenis", zegt hij in het voorwoord.

Heilige Tijdlijn
"In dit boek wordt echter specifiek de 'Heilige Tijdlijn' van het Marvel Cinematic Universe ontvouwd, waar de verhalen van onze vier hoofdstukken zich allemaal op hebben afgespeeld", vervolgt de studiobaas.


Feige houdt de deur op een kier. "Naarmate ons verhaal vordert en we dieper in de Multiversum-saga duiken, weet je nooit welke tijdlijnen zullen botsen of samensmelten. En ja, dat is een kleine hint voor wat er te wachten staat".

Creatieve vrijheid
Door deze aanpak heeft Marvel Studios meer creatieve vrijheid om te kiezen welke verhalen zij wel of niet onderdeel uit willen laten maken van het officiële Marvel Cinematic Universe.

Zo weten we nu dus dat burgerwacht Daredevil onderdeel uitmaakt van dezelfde tijdlijn als die van de Avengers, maar is dat voor zijn collega Jessica Jones nog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair