Kate Beckinsale was volgens Michael Bay "te dik" voor zijn oorlogsfilm

Kate Beckinsale was volgens Michael Bay "te dik" voor zijn oorlogsfilm

In Pearl Harbor was Kate Beckinsale uiteindelijk te zien, maar ze moest wel afvallen.

Uiteraard moeten heel wat acteurs flink wat spieren kweken om geschikt te zijn voor bepaalde filmrollen. Actrices moeten vaak weer afvallen om in aanmerking te komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Amanda Seyfried (lees hier), maar ook voor de prachtige Kate Beckinsale.

Beckinsale ken je uit films als Underworld, The Aviator en Total Recall. Voor ze die rollen speelde was ze te zien in de oorlogsfilm Pearl Harbor uit 2001 van regisseur Michael Bay. Maar dat was geen vanzelfsprekendheid.

Te dik
In 2016 nam Beckinsale deel aan de The Graham Norton Show en daarin onthulde ze dat Bay niet bepaald onder de indruk was van haar uiterlijk. "Ik denk niet dat ik paste bij het type actrice dat Michael Bay eerder had ontmoet," zei Beckinsale.

"Ik was net van mijn dochter bevallen en was afgevallen," legde Beckinsale uit, "maar ik kreeg te horen dat als ik de rol zou krijgen, ik moest gaan trainen. En ik begreep gewoon niet waarom een verpleegster uit de jaren veertig dat zou doen."

Bikkelhard
Tijdens de promotie van de film werd aan Bay gevraagd waarom hij Beckinsale uitkoos voor de rol. "Toen hem vervolgens naar mij werd gevraagd, zei hij: 'Kate was niet zo aantrekkelijk dat ze het vrouwelijke publiek zou afschrikken'," aldus de actrice. "Hij zei het overal waar we kwamen, en we gingen naar veel plaatsen."


Overigens steekt Bay zijn mening niet onder stoelen of banken. Bay zei ooit over Kate Winslet in Titanic: ""Als je naar Titanic kijkt, is Kate Winslet mooi, maar niet overweldigend mooi. Dat werkt gewoon beter voor vrouwen."

Pearl Harbor
De oorlogsfilm Pearl Harbor vind je nu op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair