'Oppenheimer'-regisseur Christopher Nolan is diep onder de indruk van Taylor Swift

'Oppenheimer'-regisseur Christopher Nolan is diep onder de indruk van Taylor Swift

De zangeres heeft iets voor elkaar gekregen dat wel eens grote gevolgen kan hebben voor de traditionele filmstudio's.

Het lijkt erop dat regisseur Christopher Nolan een fan van Taylor Swift is; of in elk geval van haar manier van zakendoen.

De beroemde regisseur van Inception en The Dark Knight sprak onlangs met acteur Kai Bird tijdens een evenement van de City University of New York.

Megahit
Bird is de schrijver van American Prometheus, het boek waarop Nolans gigahit Oppenheimer, tot nu toe goed voor 942 miljoen dollar, op is gebaseerd.

Tijdens het gesprek, dat vorige week plaatsvond, werd ook gesproken over het enorme succes van Taylor Swifts concertfilm The Eras Tour, die niet op traditionele wijze in de bioscopen belandde.



Nolan is een Swifty
Nolan zei het volgende over het fenomeen:

"Taylor Swift laat de studio's een poepje ruiken, want haar concertfilm wordt niet door hen gedistribueerd, maar door bioscoopketen AMC. En die film gaan een enorme berg geld opbrengen.

En zo zie je maar weer hoe de bioscoopervaring een ultieme manier is om verhalen en ervaringen te delen, en dat is enorm waardevol. En als de studio's er niet toe bereid zijn, vindt iemand anders wel een andere weg. Dat is de harde waarheid.

Elke keer als wordt verwacht dat een film gaat falen, en de verwachtingen worden overtroffen zoals bij Oppenheimer, is dat een aanmoediging voor de studio's en de regisseurs. Die spanning, die realiteit, tussen commerce en kunst, is een formule die nooit zal veranderen in Hollywood."

Exclusieve deal
Swift sloot een exclusieve deal met AMC Theatres, die inhoudt dat ze circa 57% van alle kaartverkoop binnenhaalt. De bioscopen behouden de rest en AMC krijgt een som voor de distributie.

Taylor Swift: The Eras Tour en Oppenheimer draaien momenteel in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair