"Mijn lichaam is zo vaak gemanipuleerd" zegt Keira Knightley: "vrouwelijk lichaam is net een oorlogsgebied"

"Mijn lichaam is zo vaak gemanipuleerd" zegt Keira Knightley: "vrouwelijk lichaam is net een oorlogsgebied"

De Pirates of the Caribbean-actrice liet in het verleden weten dat haar lichaam vaak is "aangepast".

Zowel actrices als acteurs moeten er over het algemeen op hun best uitzien als ze in een Hollywood-film spelen. Zo werd laatst nog duidelijk dat Amanda Seyfried in eerste instantie te dik was voor Mamma Mia! uit 2008. Eerder liet actrice Keira Knightley weten wat ze vindt van de aandacht voor het vrouwelijk lichaam in films.

De nu 38-arige actrice speelde in heel wat bekende films. Velen kennen haar uit de Pirates of the Caribbean-franchise, maar ze had ook rollen in topfilms als Pride & Prejudice, Love Actually en Atonement.

Filmposters
"Mijn lichaam is al zo vaak en om zoveel verschillende redenen gemanipuleerd, of het nu door paparazzifotografen gebeurde of voor filmposters," zei de actrice in 2014 tegenover The Times. Ze zei dit nadat ze in een magazine was verschenen zonder dat de foto's waren gephotoshopt.

"Die shoot was een van de momenten waarop ik zei: 'Oké, ik vind het prima om de topless foto's te laten maken, zolang je ze maar niet groter maakt of retoucheert.' Omdat het belangrijk voelt om te zeggen dat het echt is. Het maakt niet uit welke vorm je hebt," voegde ze toe.

Oorlogsgebied
"Ik denk dat de lichamen van vrouwen een oorlogsgebied zijn en dat de fotografie daar deels debet aan is. In onze samenleving zijn er nu zoveel foto's dat het moeilijker wordt om al die verschillende vormen te zien." De foto's van de circa 29-jarige Keira Knightley vind je op de website van Interview Magazine.



NieuwsFilm

meest populair