'Joker 2' gaat de grote twist in 'Joker' omdraaien

'Joker 2' gaat de grote twist in 'Joker' omdraaien

Arthur Fleck dacht dat hij een vriendin had in het eerste deel maar in het vervolg heeft hij de totale controle.

Op dit moment vinden er de nodige veranderingen plaats bij DC. Sinds James Gunn de boel overnam zijn al heel wat films gecanceld en grote namen opgestapt. Wel mag Todd Phillips gewoon een Joker-vervolg maken, al zal deze wel heel anders uitzien dan het origineel.

In 2019 wist de regisseur nog hoge ogen te gooien met de film over Batmans aartsvijand de Joker. Joaquin Phoenix kruipt in de huid van Arthur Fleck, die zich langzaam maar zeker transformeert in 'the Clown Prince of Crime'. Op het einde van de film is hij dan ook de Joker.

Andere relatie
Joker werd sterk onthaald en Phoenix won zelfs de Oscar voor zijn prestatie. Het verhaal stak ook goed in elkaar. De meeste filmfanaten konden de grote twist ook appreciëren, waarin het lijkt alsof Fleck een relatie krijgt met zijn buurvrouw, Sophie Dummond (Zazie Beetz).

Uiteindelijk blijkt zich dit volledig in zijn gedachten af te spelen. In het vervolg, genaamd Joker: Folie à Deux, krijgt Joker deze keer een relatie met Harley Quinn (Lady Gaga), maar deze relatie zal toch heel anders in elkaar steken dan die tussen Fleck en Dummond.

Stripboeken
In de comics is het duidelijk dat Joker de touwtjes in handen heeft en het in zijn relatie met Harley Quinn het voor het zeggen heeft. Het liefdesverhaal dat we nu dus te zien krijgen in het vervolg zal waarschijnlijk een groot verschil zijn met wat we in het origineel zagen.



NieuwsFilm

meest populair