Jeremy Renner was de weg kwijt: "En zijn seksleven was voorbij"

Jeremy Renner was de weg kwijt: "En zijn seksleven was voorbij"

Het spelen van de gestoorde Jeffrey Dahmer is geen makkelijke taak...

Jeremy Renner is al enkele jaren niet meer weg te denken uit Hollywood. De geliefde acteur scoort de ene na de andere rol, maar dat was niet altijd het geval. Toen hij zijn echte grote doorbraak kende was dit echter ook allesbehalve makkelijk.

Renner begon zijn carrière met kleine rolletjes in tamelijk onbekende series, maar in 2002 had hij zijn eerste hoofdrol te pakken in Dahmer van regisseur David Jacobson. Deze film gaat over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die tussen 1978 en 1991 maar liefst 17 mannen om het leven bracht.

Lastig
Hoewel Renner dolblij was dat hij endelijk een kans kreeg, was de rol allesbehalve makkelijk. De film mag dan wel goed onthaald zijn, de hoofdrolspeler vond het lastig om in de huid te kruipen van Dahmer en zegt dat dit een invloed had op zijn leven.

Zo had Renner moeite contact te leggen met mensen om hem heen en ging hij niet meer graag uit. Dat niet alleen. Zo zegt Jacobson: "Jeremy kwam op mij af en vertelde mij dat ik de reden was waarom hij geen seksleven meer had. Hij was na het spelen van Dahmer echt even de weg kwijt".

Succes
Nog niet zo heel lang geleden speelde Evan Peters nog Dahmer in de Netflix-serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story. De acteur liet weten dat de rol eveneens een impact op hem had. Evans wilde niet meer eten en heeft sindsdien ook besloten om geen al te duistere rollen meer te accepteren.



Renner zei iets soortgelijks: "Ik voelde me echt niet lekker in mijn vel. Ik kon niet meer uitgaan zonder me nerveus te voelen". Uiteindelijk was het wel de grote doorbraak van de acteur, die dankzij zijn Dahmer-rol door Katheryn Bigelow werd gecast in The Hurt Locker, een van zijn grootste hits.

NieuwsFilm

meest populair